8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii De ce nu oprește Dumnezeu războiul din Ucraina?

De ce nu oprește Dumnezeu războiul din Ucraina?

De ce nu oprește Dumnezeu războiul din Ucraina? Este o întrebare des aflată pe buzele creștinilor. Până la urmă El spune că cei care sunt credincioși vor fi apărați de aceste dezastre umane. Intervenția Lui, totuși, se lasă de mult ori așteptată.

Update cu privire la situația din Ucraina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ameninţat cu o catastrofă globală dacă NATO intră în confruntare cu Rusia. Este una dintre declaraţiile făcute de liderul de la Kremlin la summitul regional din Kazahstan.

Administraţia Joseph Biden intenţionează să aprobe asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 725 de milioane de dolari, care ar urma să conţină în principal muniţie şi vehicule blindate, afirmă oficiali de la Washington citaţi de agenţia Reuters.

Este vorba de primul plan de asistenţă în materie de securitate decis după bombardamentele masive efectuate de Rusia asupra Ucrainei în ultimele zile.

Impactul războiului asupra sănătății mintale

1 din 2 români declară că este afectat negativ de conflictul din Ucraina (cost al vieții mai ridicat, teamă de război, empatia pentru oamenii din Ucraina). Tot jumătate dintre români suferă de epuizare generală la locul de muncă.

“Psihoterapia nu este un moft, ci o necesitate pentru mulți dintre noi. Contextul în care ne aflăm acum a crescut nivelul de anxietate și e normal să cerem ajutor”, declară Oana Nicolau, co-fondator al clinicii de psihoterapie cu același nume.

De ce nu oprește Dumnezeu războiul din Ucraina?

În emisiunea ”Din cărțile lumii” cu Evelina Bevis, invitatul permanent Cornel Dărvășan răspunde la această întrebare:

”Există o dramă care se întâmplă acolo. Am prieteni care din când în când îmi trimit poze și filmulețe de la fața locului. Și te întrebi: Doamne, până când se mai întâmplă lucrurile astea? Ce se întâmplă cu adevărat acolo? 

Noi putem ajunge la niște răspunsuri atunci când încercăm să avem o imagine de ansamblu. Imaginea de ansamblu este că Dumnezeu ne iubește. Și pentru că Dumnezeu ne iubește, așa cum spune Sfânta Scriptură, ne acordă liber arbitru tuturor. E adevărat că noi am vrea ca pe cei care fac răul să îi oprească în mod atotputernic. 

Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este următoarea și vreau să ne gândim profund la ea: Chiar ne-am dori ca Dumnezeu să oprească pe cel care face răul? Când este vorba despre alții ne-am dori. Dar când ar fi vorba despre noi? Pentru că poate nu facem la un anumit nivel național un rău. Dar poate facem rău celor din jurul nostru. Poate gândim rău despre cei din jurul nostru. 

Da, Dumnezeu nu este luat prin surprindere. Dumnezeu își dorește pacea. Însă în același timp cel rău are putere în această lume. Cel rău nu intră bătând la ușa inimii noastre cum Domnul o face. Ci el intră cu bocancii. Și suntem într-o lume condusă de oameni influențați de el. Pentru că și cel rău are o anumită libertate de acțiune.”

Aici poți vedea întreaga emisiune:

2 COMENTARII

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]