De ce nu ne atingem obiectivele propuse?

1
351

De ce nu ne atingem obiectivele propuse? De multe ori ne găsim lipsiți de motivație atunci când vine vorba de progresul nostru personal. Astfel, rezoluțiile puse în anul respectiv, rămân doar pe hârtie. Iar de anul nou o luăm de la capăt. Dacă ești sătul de acest cerc vicios, hai să aflăm împreună cum ne putem atinge obiectivele.

Obiectivul nu trebuie să rămână la stadiu de dorință

Un studiu efectuat la Harvard referitor la importanța stabilirii de obiective a dezvăluit că, la finalizarea studiilor, 84% dintre studenții care terminau studiile nu aveau obiective stabilite, 13% aveau obiective stabilite, dar fără alte planuri și doar 3% aveau și obiective scrise și planuri pentru a le duce la îndeplinire. Subiecții studiului au fost analizați după zece ani de zile, iar rezultatele au fost următoarele: cei 13% care au avut obiective fără planuri câștigau dublu față de cei 84% care nu avuseseră obiective stabilite, însă cei 3%, care au pornit de la început cu planuri scrise pentru a-și îndeplini obiectivele, câștigau de zece ori mai mult decât restul 97%.

De multe ori țintim prea sus într-un timp prea scurt!

Stabilirea a mai mult de trei obiective poate fi uneori descurajantă dacă au un termen limită de un an sau mai puțin. Aspiră la lucruri mărețe dar nu exagera, totul trebuie sa fie realizabil! Alegeți activități care vă  vor stimula dorința de a le realiza. De asemenea, asigurați-vă că urmăriți un obiectiv care contează și este semnificativ pentru dumneavoastră și nu pentru altcineva. Este nevoie de multă muncă pentru a face anumite schimbări, de aceea trebuie să dedicați și timp și efort în realizarea celor propuse și să fiți cât mai implicat în acest proces.

De ce nu ne atingem obiectivele propuse?

În emisiunea ”De vorbă cu doctorul” cu realizatoarea Consuela Bălașa, invitatul Ovidiu Tudor, medic neurolog, răspunde la această întrebare: ”Creierul nostru are o capacitate formidabilă. În momentul în care eu aduc în viața mea un element nou sau fac un lucru nou, se creează o rută. Dar nu e foarte bine definită sau delimitată. Pe măsură ce practic acea activitate în mod repetat, acel element se finalizează și intră în subconștient. Ca să înlocuim o rută negativă, este nevoie să o înlocuim cu un alt drum bine delimitat și cu o conduită mult mai bună. Mai facem o greșeală în procesul nostru de schimbare. Și anume încercăm să înghițim tot elefantul, așa cum mai spunem noi medicii. Schimbarea fiind elefantul. Dacă încerci să îl înghiți pe tot nu vei reuși. Trebuie să îl iei pe porțiuni, pe părticele. Trebuie să ai un plan de bătaie. Trebuie să fii conștient că vor apărea căderi în procesul tău de schimbare. Căderi care nu trebuiesc interpretate ca niște eșecuri fundamentale și care nu se pot remedia. Ne ținem de plan în continuare.” Aici poți viziona întreaga emisiune:

1 COMENTARIU

Comments are closed.