8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Dă sens vieții De ce își pierd tinerii interesul pentru religie?

De ce își pierd tinerii interesul pentru religie?

De ce își pierd tinerii interesul pentru religie? Există o schimbare fundamentală în modul în care tinerii se raportează la religie, cel puțin în orașele mari, universitare. Apartenența la un anumit cult nu mai este atât de puternică, iar prejudecățile față de alte religii sunt mult mai reduse.

Așa că acum, tinerii sunt de regulă agnostici sau pur și simplu indiferenți cu privire la credința creștină. Cu toate acestea însă, ei păstrează o anumită deschidere. Argumentele și dezbaterile de tip pro și contra nu mai sunt instrumentele prin care se ajunge la inima tinerilor. Această generație nu poate fi ușor convinsă cu privire la schimbarea credinței.

Conflictul de idei între generații

Conflictul de idei între generații nu este unul nou și nici nu credem că va dispărea vreodată. Se schimbă doar forma. Cu toate acestea, putem observa că Biserica este încă prea mult blocată în forme, iar acolo unde vrea să țină pasul, nu pare să reușească prea mult.

Ce s-a schimbat în generația nouă?

Tinerilor din zilele noastre li se reproșează adesea că sunt individualiști, anxioși și lipiți aproape organic de telefoanele smart. Cu toate acestea, este de apreciat că această generație este atrasă de frumos. Tinerii evalueză lumea estetic. Din acest motiv, vor fi atrași de o biserică iubitoare, ce va alcătui programele într-o manieră care să exprime frumosul. Vor respinge tot ce este „fake” adică fals, tot ce pare nenatural și, mai ales, autoritatea impusă.

Tinerii părăsesc bisericile din varii motive. Printre ele amintim: ipocrizia, discrepanța dintre ceea ce se predică și ce se trăiește; lipsa unei trăiri autentice în familie, intrigile, luptele de putere, limbajul de lemn și irelevanța liturgicii.

Membrii tradiționaliști sunt mult mai interesați de păstrarea unor metode și a unor tradiții, decât de formarea tinerei generații.

De ce își pierd tinerii interesul pentru religie?

În emisiunea ”Dă sens vieții” cu Ionică Herlea, invitatul Tony Berbece, Pastorul Bisericii Profides, Președintele Asociației și al Misiunii umanitare Profides, explică ce înseamnă creștinismul autentic care poate atrage tinerii:

”Prejudecata este o altă problemă a noastră pentru care am respins tineretul. Trebuie să îi iei pe tineri și să le dai de mai multe ori șansa revenirii. Pentru că ei cad, dar se și ridică. Tânărul care vine la biserică, nu trebuie să vină doar să i se pună în față un set de reguli. Ci să dezvolte relații. În momentul în care găsești prieteni și vezi tineri frumoși care au aceeași pasiune ca și tine față de Dumnezeu, este altceva.”

Aici poți vedea întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]