8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Familie De ce în România cazurile de COVID scad, iar în alte țări...

De ce în România cazurile de COVID scad, iar în alte țări cresc?

În timp ce alte țări se confruntă cu un nou val de infectări, România a intrat într-o fază de platou, cu un număr de cazuri în scădere. Cu toate acestea, specialiștii spun că este doar o perioadă de liniște aparentă, având în vedere că noua tulpină Omicron se răspândește cu repeziciune. Ștefan Dascălu, cercetător român la Oxford, a declarat luni la Digi24 că nu este „o prezicere paranormală” faptul că următorul val va veni cu siguranță și în România, probabil după sărbători, pentru că tulpina Omicron se răspândește alarmant, informează Digi24.

„Ce se petrece la noi în momentul de față reprezintă un fenomen epidemiologic la care, de altfel, ne așteptam, și anume consumarea valului pandemic.

Urmează o perioadă descrescătoare în ceea ce privește numărul de cazuri zilnice, o perioadă binevenită, dar în același timp o perioadă în care ar trebui să ne pregătim pentru următorul val pandemic, care cu siguranță va veni, această tulpină Omicron se răspândește în mod alarmant comparativ cu tulpina Delta sau cu ce am avut înainte”, a declarat Ștefan Dascălu.

Este un moment de respiro pentru sistemul sanitar, de care ar trebui să profităm. Creșterea capacității de testare și resuscitarea campaniei de vaccinare ar trebui să fie prioritățile României în așteptarea viitorului val pandemic, care va urma după sărbători, este de părere Ștefan Dascălu.

„Nu este o prezicere paranormală să spunem că va veni următorul val. Pandemia presupune o periodicitate și trebuie să o gestionăm mai bine”, spune cercetătorul.

„Toți ne dorim relaxarea, toți dorim să scăpăm odată de pandemie, dar condițiile pentru a ajunge în acel punct depind tot de noi. Dacă nu reușim să atingem acea imunitate colectivă, pentru a permite relaxarea, degeaba o implementăm.

Dacă facem lucrurile cum le-am făcut și până acum, adică pe jumătate, degeaba le facem. Reușim, într-adevăr, să încetinim efectul pandemic, dar efectele semnificative, și anume suprasolicitarea sistemului de sănătate, rămân inevitabile și aici este marea problemă la noi”, a arătat Ștefan Dascălu.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...