joi, septembrie 21, 2023
Acasă Emisiuni Alături de tine De ce este importantă vindecarea emoțională?

De ce este importantă vindecarea emoțională?

Vindecarea sufletească este adesea ignorată, uitând de fapt că este cel mai important aspect al vieții. Fără această vindecare nu putem fi cu adevărat fericiți. Cum putem “merge mai departe”, pentru a ajunge la randamentul dorit?

 

Gabriela Marineață– coach, a fost invitată în platoul A7TV, la emisiunea ”Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan, pentru a explica care sunt stadiile vindecării sufletești și, mai ales, cum ne putem vindeca!

 

“Mulți se nasc cu aceste răni!”

 

Chiar dac pare greu de crezut, e suficient doar să venim pe lume pentru a avea răni emoționale.

Coach-ul explică: “Chiar este adevărat.Din momentul nașterii, avem unele dileme- cine suntem noi cu adevărat? Dacă mama are anumite răni emoționale, bebelușul preia emoțiile mamei.”

 

Care sunt “rănile” sufletești?

 

Cele 5 răni sufletești sunt: nedreptatea, umilința, trădarea, abandonul și respingerea.

 

Sursa Google

 

”De-a lungul vieții experimentăm foarte multe situații în care întâlnim cele 5 răni.

Necesar este să căutăm modalități prin care ne putem elibera de acestea.

Într-un anumit moment putem experimenta chiar și toate cele 5 răni, depinde cât de gravă este situația.

Unii oameni se lasă prăbușiți de toate evenimentele și nu caută rănile, rămânând acolo în apăsarea sufletească. Nu există oameni răi, ci oameni răniți”

 

“Fără vindecare emoțională nu facem altceva decât să ne târâm prin viață!”

 

Uitându-ne la persoanele din jurul nostru, acestea par fericite. Dar oare câți observă cu adevărat ce se petrece dincolo de zâmbet?

“Poți avea o viață aparent fericită, să nu ai lipsuri, dar totuși să-ți lipsești tu! Este necesar să facem “liniște în minte”, să ne interiorizăm, astfel încât să conștientizăm cee ace ne macină.

Rănile nevindecate pot duce la depresii, la sinucideri, la o viață nefericită.

Subconștientul are întotdeauna răspunsul, trebuie doar să dorim să-l auzim. 

Emoțiile nu dispar, ele revin în viața noastră. Important este să știm să le manageriem, pentru a le diminua. Omul care se stăpânește este un om “în puterea lui” ”, spune  Gabriela Marineață.

 

Pentru a vedea mai multe detalii despre acest subiect, poți accesa link-ul de mai jos:

 

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...