luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață De ce este important să avem mic dejun?

De ce este important să avem mic dejun?

De ce este important să avem mic dejun? Multe persoane ocolesc această masă a zilei și așteaptă masa de prânz. Totuși de multe ori dimineața se plâng de lipsă de energie și de motivație pentru a-și începe lucrul. Specialiștii spun frecvent că micul dejun este o masă foarte importantă și că merită o atenție deosebită, în special în rândul copiilor. Experții doc.ro ne ajută să înțelegem mai bine avanajele micului dejun.

De ce să mâncăm dimineața? 

Micul dejun întrerupe perioada de post de peste noapte și mărește aportul de glucoză pentru a îți crește nivelul de energie și vigilență, oferind în același timp și alți nutrienți esențiali necesari pentru o sănătate bună.

Multe studii au arătat care sunt beneficiile pentru sănătate ale unui mic dejun sănătos. Micul dejun îmbunătățește nivelul de energie și capacitatea de concentrare pe termen scurt și poate ajuta la o mai bună gestionare a greutății, la reducerea, pe termen lung, riscului de diabet de tip 2 și boli de inimă.

Micul dejun = energie pentru toată ziua

Dimineața, după ce nu ai mâncat timp de 12 ore, rezervele de glicogen sunt scăzute. Odată ce toată energia din depozitele de glicogen este epuizată, corpul tău începe să descompună acizii grași pentru a produce energia de care are nevoie. Dar fără carbohidrați, acizii grași sunt doar parțial oxidați, ceea ce poate reduce nivelul de energie. Consumul unui mic dejun hrănitor crește nivelul de energie și restabilește nivelul de glicogen, menit să stimuleze metabolismul întreaga zi.

Puterea de concentrare după masa de dimineață este de 100%

Potrivit statisticilor, copiii și adolescenții care consumă în mod regulat micul dejun tind, de asemenea, să aibă rezultate mai bune din punct de vedere academic. Comparativ cu cei care sar peste micul dejun. În plus, aceștia simt că se pot conecta mai ușor cu profesorii și alți adulți de la școala lor. Ceea ce duce la rezultate academice bune.

Mânănci dimineața și nu te îmbolnăvești

În comparație cu persoanele care nu iau micul dejun, cei care iau regulat micul dejun tind să aibă un risc mai scăzut atât de obezitate, cât și de diabet de tip 2. Iar studii mai vechi arată că persoanele care nu iau micul dejun au un risc mai mare de boli cardiovasculare.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...