Acasă Editoriale Familie De ce este im...

De ce este implantul dentar interzis în timpul sarcinii? 

Perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase din viața unei femei, însă trebuie să recunoaștem că vine și cu unele neplăceri. La unele femei se manifestă mai mult, iar la altele mai puțin, însă nu înseamnă că totul este roz. O astfel de neplăcere este legată de problemele stomatologice apărute în timpul sarcinii. Chiar și la persoanele cu o dantură sănătoasă, sarcina poate provoca anumite modificări și mici afecțiuni.

 

În timpul sarcinii, volumul sângelui se mărește cu aproximativ 40-50%, ceea ce înseamnă că orice mică sângerare va dura mai mult decât de obicei. În plus, se modifică și pH-ul salivei. Dacă vorbim despre sarcini în care grețurile sunt prezente zilnic, la fel și vărsăturile, trebuie să luăm în considerare și posibilitatea ca smalțul să fie afectat.

Având în vedere că volumul de sânge din organism crește și pH-ul salivar se modifică, riscul de gingivită este mărit. De fapt, multe gravide se prezintă la medic având gingivită de sarcină, o afecțiune ce poate fi tratată fără complicații. Este important ca periajul dentar să se realizeze de două ori pe zi și persoanele însărcinate să meargă la control și detartraj măcar o dată în timpul sarcinii.

 

Igienizările se pot efectua oricând în timpul sarcinii, neexistând contraindicații. În schimb, dacă vorbim despre tratamente complicate și extinse, ar fi bine ca acestea să fie amânate. Dacă este vorba despre urgențe stomatologice, acestea nu pot fi amânate până după naștere și din fericire, evoluția medicinei permite desfășurarea acestora în cele mai bune condiții. În schimb, dacă ne referim la implant dentar, acesta este contraindicat în sarcină.

 

Dacă din anumite motive a fost nevoie de extracția de urgență a unui dinte (fie din cauza unei fracturi, fie din cauza unei infecții și a faptului că era prea afectat pentru a fi salvat) este recomandat ca implantul dentar să fie efectuat după naștere. Sarcina este încadrată la contraindicatii implant dentar.

Chiar dacă este lipsa unui dinte este neplăcută, este de preferat deoarece riscul ca un implant să eșueze în timpul sarcinii este enorm. Să nu mai spunem și de faptul că frica din timpul tratamentului poate stresa bebelușul și de asemenea în unele cazuri, gravidele nu pot sta întinse pe spate mai mult de câteva minute, mai ales dacă vorbim despre ultimul trimestru de sarcină.

 

În cazul în care dintele a fost extras din partea din față, se pot găsi soluții provizorii pentru a ascunde golul, dacă este neapărat nevoie și dacă aspectul estetic provoacă un stres în plus mamei. După naștere și recuperare, în funcție de modul în care se va simți mama, se vor începe procedurile pentru implant dentar.

 

Așadar, dacă ești însărcinată și îți dorești un implant dentar, cel mai bine ar fi să vorbești cu medicul și să stabiliți un plan de tratament după naștere. De asemenea, dacă vrei să știi cat costa un implant dentar, te invităm să intri pe site-ul Smile Ambassador sau mai bine să mergi la o consultație la această clinică.

 

ULTIMELE ARTICOLE

Povestea cutremurătoare a...

La doar 14 ani, Mihai fum...

„Suntem o echipă în fața ...

După 18 ani de căsnicie, ...

Cum poți aduce schimbarea...

Cum poți aduce schimbarea...

Frica de moarte și impact...

Frica de moarte și impact...