De ce este bună varza kale?

De ce este bună varza kale? Kale, sau mai exact varza kale, este o legumă cruciferă, din aceeași familie cu conopida, broccoli-ul și celelalte tipuri de varză. A început să fie cultivată constant abia în anii 1980, deși în zonele mediteraneene era cunoscută și utilizată din vechime, ne spune doc.ro.

Ce beneficii are consumul de kale?

Iată câteva potențiale beneficii pe care le are consumul de varză kale:

Ajută la detoxifiere

Datorită antioxidanților din compoziție, kale are un puternic efect  de detoxifiere. Este o sursă excelentă de vitamine, minerale și de substanțe active care ajută la eliminarea toxinelor și favorizează absorbția nutrienților. Susține sistemul imunitar și poate preveni cancerul, dacă face parte dintr-o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos, cu mult sport și hidratare suficientă.

Contribuie la combaterea infecțiilor

Kale ne poate ajuta să combatem infecțiile, să ne revenim mai rapid în perioadele de convalescență, să ne menținem mai mult tinerețea și energia. Neutralizează radicalii liberi și protejează pielea de poluare și toxine, curăță tenul și previne apariția ridurilor.

Scade efectul nociv al grăsimilor alimentare în exces

Un studiu care a investigat efectul suplimentării cu kale a unei diete bogate în grăsimi a demonstrat ca această legumă a atenuat inflamația indusă de grăsimi la nivel intestinal. În plus, frunzele de kale au modulat modificările induse de grăsimi în compoziția microbiotei cecale.

Descoperirile oferă dovezi că varza kale este un aliment funcțional. Acesta modulează microbiota și modifică fenotipul inflamației la persoanele cu colită. În plus, varza kale a prezentat efecte antiinflamatorii intestinale prin scăderea producției de factori inflamatori (TNFα și IL-1β).

ULTIMELE ARTICOLE

Povestea cutremurătoare a...

La doar 14 ani, Mihai fum...

„Suntem o echipă în fața ...

După 18 ani de căsnicie, ...

Cum poți aduce schimbarea...

Cum poți aduce schimbarea...

Frica de moarte și impact...

Frica de moarte și impact...