8.5 C
București
marți, 1 decembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Datornicii vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing

Datornicii vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing

Consumatorii datornici vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing, potrivit unei prevederi cuprinse într-un proiect care a primit votul final în Camera Deputaților.

Anterior, o lege similară fusese respinsă de Curtea Constituțională. Inițiatorul a modificat proiectul și l-a depus din nou în Parlament.

Astfel, contractele de leasing nu vor mai fi titluri executorii. Perioada în care un operator de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii creşte la trei luni, potrivit votului deputaților.

Conform legii, transferul dreptului de proprietate asupra bunului luat în leasing va avea loc la data încasării integrale a sumelor datorate.

Când bunul e restituit la termenul din contract, eventualele despăgubiri nu vor putea cuprinde decât diferența dintre totalul sumelor datorate conform contractului diminuată cu valoarea obținută prin valorificare exclusiv TVA sau, după caz, cu valoarea stabilită printr-un raport de evaluare a bunului emis de un evaluator autorizat, explică avocatnet.ro.

Propunerea mai cuprinde și un drept prioritar la cumpărarea bunului, valabil 30 de zile de la data predării pentru locatar/utilizator sau o altă persoană propusă de acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum setezi obiective SMART in marketingul online?

Obiective SMART - cu siguranta ai auzit deja de asta, poate ca folosesti deja aceasta idee in business. Cu toate acestea, trebuie sa stii...

DSP Ilfov a greșit calcularea ratei de infectări cu COVID-19: „eroare în programul informatic”

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a recunoscut că a greșit calcularea incidenței cazurilor de infectare cu COVID-19 în acest județ, din cauza existenței „unei...

Leopoldo Luque, medicul lui Diego Maradona, anchetat sub suspiciunea de omor involuntar

Leopoldo Luque, medicul personal al fostei legende a fotbalului mondial Diego Maradona, face obiectul unei anchete sub suspiciunea de omor involuntar.   Poliţia a percheziţionat duminică...

30 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

Pe 30 noiembrie 1835 se năștea Mark Twain, scriitor, publicist, antreprenor, satirist și umorist american, autorul popularelor romane Aventurile lui Tom Sawyer, Prinț și...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?