8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Datoria publică a Marii Britanii a depășit 2.000 de miliarde de lire...

Datoria publică a Marii Britanii a depășit 2.000 de miliarde de lire sterline

Agenția de evaluare Moody’s a coborât ratingul datoriei Regatului Unit din cauza impactului economic al crizei coronavirusului, dar și din cauza Brexitului și a lipsei unor planuri bugetare clare din partea guvernului Boris Johnson.

Moody’s a redus ratingul la „Aa3” de la „Aa2”, punând Marea Britanie la același nivel cu Belgia și Republica Cehă, scrie Mediafax.

Moody’s a argumentat că avansul economiei Marii Britanii a fost „semnificativ mai slab decât se aștepta și este probabil să rămână așa în viitor”.

A șasea cea mai mare economie din lume a înregistrat cea mai mare scădere din G7 în al doilea trimestru, iar datoria sa publică a depășit 2.000 de miliarde de lire sterline (2.600 de miliarde de dolari), depășind 100% din produsul intern brut, arată Reuters.

Declasarea este o lovitură pentru premierul Boris Johnson, care este atacat de partidele de opoziție și criticat inclusiv de parlamentari din Partidul Conservator pentru modul în care a tratat pandemia.

Coronavirusul a ucis în Marea Britanie mai mulți oameni decât oriunde altundeva în Europa. Regatul Unit este pe locul 5 în lume, cu peste 43.500 de decese.

Moody’s mai spune că eșecul Marii Britanii de a ajunge la un acord comercial cu UE va agrava daunele cauzate de COVID-19.

Johnson a sugerat vineri că în prezent, o continuare a negocierilor comerciale nu mai are rost.

Gettyimages

Moody’s consideră, de asemenea, că Marea Britanie și-a pierdut disciplina bugetară și că nivelul ridicat al datoriei nu va coborî curând.

„Marea Britanie nu are efectiv o ancoră a politicii fiscale”, spune agenția.

Moody’s a revizuit perspectiva datoriei suverane a țării la „stabilă” de la „negativă”.

Scăderea plasează ratingul Moody la același nivel cu cel al agenției Fitch, în timp ce Standard & Poor’s evaluează țara cu un rating mai ridicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...