8.5 C
București
marți, 7 aprilie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Daniel Barbu - Aplicația care ajută persoanele ce suferă de depresie

Daniel Barbu – Aplicația care ajută persoanele ce suferă de depresie

Daniel Barbu este fondatorul I’m Fine, o aplicație mobilă prin care poți să primești ajutor profesionist dacă suferi de depresie.

„Ce a început ca o serie de zile abătute, a devenit după un timp o stare generală care părea închisă ermetic. M-am lovit de stigmatul general aplicat depresiei, fapt ce mi-a îngreunat decizia de a discuta cu cineva despre aceste probleme”.

Daniel a fost invitatul colegului nostru Fabien Bevis, la rubrica IT prezentată de Alice Chiru.

„Am căutat o cale de mijloc, o cale mai puțin invazivă și fiind pasionat de tehnologie, am căutat una care nu implică mersul la psiholog.

Daniel Barbu la Matin A7

În cele din urmă, am încercat și Play Store-ul și nu am găsit nimic de ajutor. De acolo a pornit ideea de a transforma nevoia în proiect”, povestește Daniel.

Aplicația este singura care oferă ajutorul complet pentru o persoană care suferă de depresie.

Optimizarea experienței de folosire și gratuitatea aplicației pentru utilizator sunt doi factori ce vor crea un impact pe piața software-ului mobil pentru sănătate mentală.

Daniel Barbu a început să-și facă planuri alături de alți doi colegi (Cristian Cocioabă și Marian Vasilca), cu care a rămas bun prieten din perioada în care împărțeau camera de cămin la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

După o serie de validări ale ideii, cei trei au ajuns la concluzia că „I’m Fine” va fi cel mai ușor mod de a obține ajutor pentru depresie.

Modelul de afacere presupune mutarea monetizării de pe umerii utilizatorului în direcția psihoterapeuților, cărora le oferă contactul cu pacienți noi, care nu ar încerca să își rezolve problemele de sănătate mentală în lipsa acestei aplicații.

Cu mai mult de 350 de milioane de persoane care suferă de depresie și mai bine de jumătate care nu primesc tratament, lui Daniel i-a fost clar că situația lui nu era una izolată.

Explicațiile lui Daniel, dar și detalii despre cum funcționează aplicația I’m Fine, aflați urmărind Matin A7 cu Fabien Bevis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

REȚETA A LA FABIEN ”MINI-TARTE MAROCANE”

Acest desert a fost pe placul tuturor celor din echipa de la A7, iar pentru că a înregistrat deja un succes colosal, ne-am propus...

Maurer Panoramic – Cluj – în topul proiectelor de zgârie-nori din România!

Din ce în ce mai mulți străini se arată interesați de Cluj Napoca, atât din punct de vedere istoric, cât și cultural sau datorită...

Bebelușii din Timișoara, infectați cu noul coronavirus, testați astăzi pentru a doua oară

Bebelușii infectați cu COVID-19, de la maternitatea Spitalului Municipal din Timișoara, vor fi testați din nou astăzi. Nou-născuții au fost descoperiți cu noul coronavirus, însă...

7 APRILIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la data de 7 aprilie, este marcată Ziua Mondială a Sănătăţii. Aceasta a fost iniţiată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...

COMENTARII RECENTE