8.5 C
București
duminică, 24 ianuarie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Daniel Barbu - Aplicația care ajută persoanele ce suferă de depresie

Daniel Barbu – Aplicația care ajută persoanele ce suferă de depresie

Daniel Barbu este fondatorul I’m Fine, o aplicație mobilă prin care poți să primești ajutor profesionist dacă suferi de depresie.

„Ce a început ca o serie de zile abătute, a devenit după un timp o stare generală care părea închisă ermetic. M-am lovit de stigmatul general aplicat depresiei, fapt ce mi-a îngreunat decizia de a discuta cu cineva despre aceste probleme”.

Daniel a fost invitatul colegului nostru Fabien Bevis, la rubrica IT prezentată de Alice Chiru.

„Am căutat o cale de mijloc, o cale mai puțin invazivă și fiind pasionat de tehnologie, am căutat una care nu implică mersul la psiholog.

Daniel Barbu la Matin A7

În cele din urmă, am încercat și Play Store-ul și nu am găsit nimic de ajutor. De acolo a pornit ideea de a transforma nevoia în proiect”, povestește Daniel.

Aplicația este singura care oferă ajutorul complet pentru o persoană care suferă de depresie.

Optimizarea experienței de folosire și gratuitatea aplicației pentru utilizator sunt doi factori ce vor crea un impact pe piața software-ului mobil pentru sănătate mentală.

Daniel Barbu a început să-și facă planuri alături de alți doi colegi (Cristian Cocioabă și Marian Vasilca), cu care a rămas bun prieten din perioada în care împărțeau camera de cămin la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

După o serie de validări ale ideii, cei trei au ajuns la concluzia că „I’m Fine” va fi cel mai ușor mod de a obține ajutor pentru depresie.

Modelul de afacere presupune mutarea monetizării de pe umerii utilizatorului în direcția psihoterapeuților, cărora le oferă contactul cu pacienți noi, care nu ar încerca să își rezolve problemele de sănătate mentală în lipsa acestei aplicații.

Cu mai mult de 350 de milioane de persoane care suferă de depresie și mai bine de jumătate care nu primesc tratament, lui Daniel i-a fost clar că situația lui nu era una izolată.

Explicațiile lui Daniel, dar și detalii despre cum funcționează aplicația I’m Fine, aflați urmărind Matin A7 cu Fabien Bevis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

23 IANUARIE ÎN ISTORIE

An de an, la 23 ianuarie, celebrăm ziua scrisului de mână. Scopul aceste sărbători este acela de a ne aminti de frumuseţea şi unicitatea...

Astăzi s-ar putea decide relaxarea restricțiilor în Capitală

Astăzi, de la ora 13.00, Comitetul pentru Situații de Urgență din București se întrunește pentru a aproba ridicarea unor restricții ce vizează Capitala. Decizia...

Anunțul mult așteptat de publicul nostru: A7TV emite pe cablu în toată țara!

Bucurie, sentiment de împlinire dar și conștientizarea unei responsabilități maxime față de publicul nostru, odată cu intrarea A7TV în lista MUST CARRY 2021.   Astfel, lista...

22 IANUARIE ÎN ISTORIE

Pe 22 ianuarie 2017 au început protestele din România, față de proiectul PSD-ALDE de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse.   La două săptămâni...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?