miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Emisiuni Din culise Dani Dărvășan și rubrica adolescenților

Dani Dărvășan și rubrica adolescenților

O adolescență dinamică

Cum sunt adolescenții de astăzi? „Avem un potențial foarte mare să schimbăm lumea dar, din păcate, tehnologia ne-a făcut mai leneși”, e de părere Dani – totuși, el reușește să fie activ. Pentru el, ziua începe cu o nutriție corectă și mers la sală. Deși uneori se mai uită la câte-un episod de serial vechi, apreciază tot ce îi dă ocazia să fie productiv sau, până la urmă, să iasă din casă – inclusiv emisiunea sa, „Adolescenții”: „Îmi place să alerg, să mă plimb, să-mi fac, practic, propriul meu serial”.

În timpul liber iese cu prietenii la un suc, seara merge la antrenamentul de fotbal (da, ați ghicit, ăsta este visul lui profesional). Vloggerii adolescenți nu-l impresionează, preferă să urmărească pe YouTube un TED Talks din care chiar să învețe ceva.

Vara aceasta a intrat la facultate, deși sistemul educațional l-a dezamăgit, încă din liceu: „Avem nevoie de schimbare. Mi-ar plăcea ca școala să fie mai interactivă iar materia să aibă legătură cu viața, nu să fie aceeași ca acum 20 de ani”.

Rubrica Adolescenții

Urmărind de mic emisiunile tatălui său, Dani și-a dorit, firesc, propria emisiune, de care s-a și apucat când era numai în clasa a 10-a iar satisfacția (mare) a venit pe măsura efortului investit în pregătirea fiecărei ediții.

Valorile creștine, traduse prin a fi o persoană mai bună, îl inspiră. Îi plac atât discuțiile cu alți adolescenți despre dezvoltarea personală cât și poveștile de viață ale unor invitați trecuți (cu bine) prin acea perioadă tumultoasă pentru ei.

„Adolescenții” se difuza săptămânal. Acum, cele 50 de minute s-au fragmentat în 5 rubrici zilnice, mai dinamice, în cadrul matinalului. Fiecare ediție aduce un nou invitat cu o poveste, căruia Dani îi propune 3-4 subiecte actuale de discuție.

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...