O adolescență dinamică
Cum sunt adolescenții de astăzi? „Avem un potențial foarte mare să schimbăm lumea dar, din păcate, tehnologia ne-a făcut mai leneși”, e de părere Dani – totuși, el reușește să fie activ. Pentru el, ziua începe cu o nutriție corectă și mers la sală. Deși uneori se mai uită la câte-un episod de serial vechi, apreciază tot ce îi dă ocazia să fie productiv sau, până la urmă, să iasă din casă – inclusiv emisiunea sa, „Adolescenții”: „Îmi place să alerg, să mă plimb, să-mi fac, practic, propriul meu serial”.
În timpul liber iese cu prietenii la un suc, seara merge la antrenamentul de fotbal (da, ați ghicit, ăsta este visul lui profesional). Vloggerii adolescenți nu-l impresionează, preferă să urmărească pe YouTube un TED Talks din care chiar să învețe ceva.
Vara aceasta a intrat la facultate, deși sistemul educațional l-a dezamăgit, încă din liceu: „Avem nevoie de schimbare. Mi-ar plăcea ca școala să fie mai interactivă iar materia să aibă legătură cu viața, nu să fie aceeași ca acum 20 de ani”.
Rubrica Adolescenții
Urmărind de mic emisiunile tatălui său, Dani și-a dorit, firesc, propria emisiune, de care s-a și apucat când era numai în clasa a 10-a iar satisfacția (mare) a venit pe măsura efortului investit în pregătirea fiecărei ediții.
Valorile creștine, traduse prin a fi o persoană mai bună, îl inspiră. Îi plac atât discuțiile cu alți adolescenți despre dezvoltarea personală cât și poveștile de viață ale unor invitați trecuți (cu bine) prin acea perioadă tumultoasă pentru ei.
„Adolescenții” se difuza săptămânal. Acum, cele 50 de minute s-au fragmentat în 5 rubrici zilnice, mai dinamice, în cadrul matinalului. Fiecare ediție aduce un nou invitat cu o poveste, căruia Dani îi propune 3-4 subiecte actuale de discuție.