sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă arhiva emisiuni Față în față Dana Jianu avertizează: „Există multe victime mutilate de intervenții estetice practicate de...

Dana Jianu avertizează: „Există multe victime mutilate de intervenții estetice practicate de impostori”

Unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi plasticieni din România, Dana Jianu, a fost invitata Ruxandrei Săraru, în emisiunea „Față în față”.

 

În platoul A7TV, pionierul acestei specializări în România a atras atenția asupra riscurilor pe care le reprezintă intervențiile chirurgicale estetice practicate în exces, în medii neautorizate sau de către medici necertificați.

Chirurgul plastician cu un CV impresionant, totodată președinte al Societății Române de Chirurgie Estetică și președinte al Societății Internaționale de Medicină și Chirurgie Regenerativă, semnalează nereguli prezente în mediul online, cum ar fi reclama mincinoasă care promite intervenții chirurgicale fără bisturiu sau fără durere și cu rezultate imediate.

De cele mai multe ori, aceste intervenții pot duce la mutilare.

„Am fost informați de mass-media de numeroase victime dintre femeile foarte tinere și foarte frumoase pe care intervențiile estetice practicate de impostori, deci nelegale, de cele mai multe ori, le-au mutilat. Am avut și eu cazuri dramatic afectate care au venit să ceară ajutor.

Cursul vieții unei asemenea tinere poate să fie modificat pentru totdeauna, tragic, chiar punând viața în pericol, mutilând. Și mutilarea este o formă de agresiune extremă dacă se soldează, spre exemplu, cu mastectomie bilaterală. Este foarte greu să mai repari să faci să semene cu ce a fost la început.

Reclama pe internet este complet nereglementată. Foarte multe site-uri și imagini promovează știri false. (…) Reclama pe internet este o junglă deosebit de periculoasă în care cad victime persoanele care sunt mai credule și mai naive”, a avertizat medicul chirurg.

De asemenea, Dana Jianu face apel la persoanele care doresc, pe viitor, să apeleze la intervenții chirurgicale estetice minim invazive, să se asigure că medicul este unul certificat de Ministerul Sănătății, în caz contrar putând apărea complicații serioase precum accidente vascular sau orbire.

„E vorba de viața ta, de corpul tău, de viitorul tău și asta ar merita o atenție mai sporită. (…) Un act medical nu trebuie făcut decât de specialiști certificați de Ministerul Sănătății, în locuri autorizate, într-un act medical bine definit, de către medicul care are și poliță de malpraxis.

Toate lucrurile acestea trebuie îndeplinite iar substanța folosită trebuie să fie certificată. (…) Acest act medical duce la o repercusiune, produce efecte. Produce și augmentare tisulară, dar poate produce și complicații.

De la cele mai „simple” cum sunt alergii, hematoame, până la cele mai grave precum infecții, infecții localizate sau infecții în corp, accidente vasculare sau orbire.”, a punctat Dana Jianu.

În concluzie, cunoscutul chirurg plastician definește noțiunea de frumusețe: „Frumusețea înseamnă proporție, naturalețe și funcționalitate. Oamenii pot fi frumoși chiar dacă trăsăturile lor nu se suprapun peste canoanele de frumusețe”.

Întregul interviu cu medicul chirurg Dana Jianu poate fi urmărit accesând link-ul următor:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...