8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Articole Noutăți Dan Puric, despre ”România (re)educată”

Dan Puric, despre ”România (re)educată”

„România educată” este un proiect național inițiat de președintele României, prin care se sprijină repoziționarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate.

 

Actor, eseist, autor, regizor de teatru și analist politic, Dan Puric, invitatul emisiunii ”Știrea cea bună”, ne-a vorbit despre România reeducată și despre valorile acesteia.

Experimentul de la Pitești este aproape necunoscut de către români. În cadrul acestuia s-a încercat reeducarea prizonierilor politici, prin tortură. Aceștia erau obligați să se autodenunțe, să-și nege identitățile și să-și denunțe familiile și prietenii.

“Prin proiectul ‘România educată’ au reușit să facă, de fapt, o ‘Românie reeducată’. România este reeducată ca la Pitești. Axul iubirii și al culturii a fost dat peste cap.
Piteștiul este un epicentru al suferinței românești”, a mărturisit invitatul.

“România a fost reeducată în sensul să nu-și iubească țara, să nu mai aibă rădăcini și să fie îndepărtat de Dumnezeu”, a precizat Dan Puric.

Poporul trebuie să aibă sentimentul pericolului, să știe să se apere și să fie bine informat.

“Atât statul, cât și orice om este o cetate. Când spui de o persoană acest lucru, înseamnă că are o putere personală extraordinară și nu se trece peste el”, a adăugat actorul.

Declarația completă a regizorului poate fi urmărită în emisiunea de pe canalul nostru de YouTube:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]