vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Articole Noutăți Dan Puric, despre ”România (re)educată”

Dan Puric, despre ”România (re)educată”

„România educată” este un proiect național inițiat de președintele României, prin care se sprijină repoziționarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate.

 

Actor, eseist, autor, regizor de teatru și analist politic, Dan Puric, invitatul emisiunii ”Știrea cea bună”, ne-a vorbit despre România reeducată și despre valorile acesteia.

Experimentul de la Pitești este aproape necunoscut de către români. În cadrul acestuia s-a încercat reeducarea prizonierilor politici, prin tortură. Aceștia erau obligați să se autodenunțe, să-și nege identitățile și să-și denunțe familiile și prietenii.

„Prin proiectul ‘România educată’ au reușit să facă, de fapt, o ‘Românie reeducată’. România este reeducată ca la Pitești. Axul iubirii și al culturii a fost dat peste cap.
Piteștiul este un epicentru al suferinței românești”, a mărturisit invitatul.

„România a fost reeducată în sensul să nu-și iubească țara, să nu mai aibă rădăcini și să fie îndepărtat de Dumnezeu”, a precizat Dan Puric.

Poporul trebuie să aibă sentimentul pericolului, să știe să se apere și să fie bine informat.

„Atât statul, cât și orice om este o cetate. Când spui de o persoană acest lucru, înseamnă că are o putere personală extraordinară și nu se trece peste el”, a adăugat actorul.

Declarația completă a regizorului poate fi urmărită în emisiunea de pe canalul nostru de YouTube:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...