miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate DAN BARNA: ”În politică este obligatoriu compromisul”

DAN BARNA: ”În politică este obligatoriu compromisul”

Vicepremierul României, Dan Barna, a declarat, în exclusivitate, în cadrul emisiunii EDIȚIE SPECIALĂ, realizată și prezentată de Flori Stoian, că a făcut compromisuri pentru a rămâne la guvernare, dar a spus și care sunt planurile sale cu privire la alegerile prezidențiale.

 

 

Trei luni de guvernare. Ce spune vicepremierul României?

După trei luni de când actuala coaliție este la guvernare, Dan Barna a făcut bilanțul asupra deciziilor luate de echipa PNL – USR-PLUS – UDMR și a apreciat că a trebuit să renunțe la anumite aspecte pentru o bună înțelegere în cadrul echipei de guvernare.

Un exemplu este legea pensiilor speciale: deși politica partidului din care face parte susținea tăierea tuturor pensiilor speciale, magistrații au fost scutiți de această reducere pentru o bună funcționare a guvernării și pentru a aplana conflictele care ar fi putut pune în pericol siguranța politică a României.

”În politică este obligatoriu compromisul. Pentru că dacă ar fi un partid singur la guvernare atunci și-ar așeza propria agendă. În momentul în care sunt 3 agende care se așează este o chestiune de puzzle. Trebuie să găsești locul în care se potrivește latura”

Cu privire la transformarea țării într-o Românie mai bună, Dan Barna crede că, în ceea ce îi privește pe colegii de la Palatul Victoria, este o chestiune de viteză.

” În această coaliție, USR plus își dorește cel mai mare număr de reforme. La polul opus se află UDMR care este un partid conservator și la mijloc PNL care dorește reforme dar nu foarte multe.”

 

Va candida Dan Barna la prezidențiale?

După trei luni în conducerea țării, cu speranța că Guvernul pe care îl conduce va reuși să treacă cu bine România de criza financiară și sanitară, Dan Barna își face planuri pentru Cotroceni și spune:

”Scenariul va fi pe masă și va fi abordat, decizia va fi, bineînțeles, a colegilor de partid.”

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...