sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni La zi Dan Barna, despre politica României și alegerile din 2024

Dan Barna, despre politica României și alegerile din 2024

Dan Barna, despre politica României și alegerile din 2024. Vicepreședintele USR, ALDE Party și Camerei Deputaților a comentat situația politicii din România, alegerile prezidențiale din 2024, dar și venirea lui Zelenski în România. Toate acestea în emisiunea ”La Zi” cu realizatoarea Flori Stoian.

Despre alegerile prezidențiale și sondajele de opinie actuale

”Sunt sondaje pe care diverși candidați ”le cer” și care bineînțeles rezultatul le este pe plac. Vă aduceți aminte la alegerile anterioare când candidați ai lui Dan Voiculescu erau la niște cifre amețitoare de 16-23%. Însă nu îi cunoștea nimeni. 

Telespectatorii dumneavoastră care sunt oameni inteligenți și înțeleg politică nu vor pleca capul la astfel de fente. Astea sunt sondaje tip fentă.”

De ce Mircea Geoană nu ar fi un om potrivit ca președinte?

”Nu vorbeam de pregătire, ci de șansele reale în România de astăzi. Pentru că cine are șanse să devină următorul președinte al României este cineva care are în spate un partid politic. Miza după cum spuneam este această umflare artificială a partidului extremist AUR plătit și susținut de ruși, tocmai pentru a se crea această panică că vin extremiștii peste noi.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi sunt exact roadele acestei politici pe care PSD-ul și Marcel Ciolacu o fac în mod conștient. Ei de 2 ani de zile susțin AUR-ul în Parlament. Le dau funcții. Le dau drept la microfon la toate inepțiile și prostiile pe care le spun, încălcându-se toate regulamentele de altfel. Tocmai pentru a crea o percepție artificială de popularitate care să creeze această fractură în mintea oamenilor.”

Ați intra la guvernare cu PSD în 2024 dacă ar fi ocazia?

”Nu este un scenariu în momentul de față. USR se concentrează pentru a obține un rezultat cât mai bun. Această alianță PSD-PNL, care poate nu este rea pentru România acum, își dă dovadă incompetența cu fiecare zi. Țara se scufundă. Țara arată astăzi ca un magazin în faliment.”

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...