miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Cum va arăta debutul noului an școlar?

Cum va arăta debutul noului an școlar?

Anul școlar 2021-2022 este foarte aproape, însă modul de desfășurare al acestuia reprezintă, pentru cei mai mulți părinți, un punct de mare confuzie, acesta fiind datorat de problemele pe care le poate aduce valul 4 al pandemiei. Însă cum poate fi creionat cât mai bine acest debut de an școlar?

 

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitata Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, a oferit mai multe detalii despre cum va arăta noul an sau cum ar trebui să arate.

”Aș spune că școala online nu a fost o alternativă. Poate fi o măsură complementară dar în niciun caz o alternativă la procesul educațional. De aceea primul lucru pe care îl spun este un avertisment.

Dacă deschidem școala online până în 25 septembrie când au loc alegerile în PNL, este o bătaie de joc. În același timp pandemia a transformat educația în principala ei victimă.

În mod deosebit pe copiii din mediul rural cărora nu le dă sistemul de învățământ nicio șansă.

Pentru că dacă ne uităm la evaluarea națională din clasa a 8-a, circa 30 de mii din mediul rural nu s-au înscris la evaluarea națională și 37 de mii nu au luat nici măcar nota 5.

În condițiile acestea este evident că cifrele adunate reprezintă circa 70% din generația care s-a născut și trăiește în mediul rural și care nu mai are nicio șansă.

Statul este responsabil pentru această educație pe care o oferă copiilor României. Dacă ne uităm și ne îndreptăm spre debutul de an școlar, atunci trebuie să aducem în discuție principalii actori ai procesului educațional: elevii, părinții, profesorii.

Aceștia participă direct la procesul de învățământ. Și de aceea rugămintea mea față de părinți, în primul rând, este să dezvolte în copiii lor o relație cu școala oarecum de prietenie.

Să înțeleagă copilul că se duce la școală ca el să devină cea mai bună variantă a lui. Pentru că dacă acasă aceștia critică școala sau pe profesori, copilul va dezvolta o reacție de respingere.”

Pentru a putea vizualiza emisiunea completă, dă click aici:

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...