8.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Stil de viață Cum trebuie să arate invitația de nuntă?

Cum trebuie să arate invitația de nuntă?

Invitația de nuntă reprezintă cererea mirilor ca apropiații, cunoștințele și familia să ia parte la cel mai important eveniment din viața lor. Evident, după stabilirea datei evenimentului, rezervarea localului și stabilirea tematicii se aleg și invitațiile pentru marele eveniment.

Nu există o regulă despre cum să arate invitația de nuntă, fiecare cuplu alegându-și modelul de invitații nuntă 2022 de la Crisia Shop după bugetul disponibil și propriile preferințe. Însă sunt câteva norme de la care să nu te abați: trebuie să scrii data evenimentului, locația bisericii și a restaurantului, numerele de telefon pentru confirmarea prezenței și, după dorințe, dacă există sau nu un dress code.

Ce reprezintă invitația de nuntă?

Înainte de apariția invitațiilor de nuntă moderne, accesibile publicului larg, oamenii își chemau oaspeții la eveniment prin viu grai. În piața publică din oraș exista un crainic care anunța evenimentele importante din perioada următoare, precum și nunțile sau botezurile și chemau toate persoanele prezente.

Primele invitații de nuntă au apărut în jurul anului 1300, în Europa. Acestea erau considerate un lux, dat fiind că nu multe persoane știau să scrie sau să citească. Astfel, aceste invitații erau redactate de călugări sau pajii de la curțile regale.

În zilele noastre, invitațiile de nuntă nu se mai fac manual; odată cu dezvoltarea tehnologiei, majoritatea sunt digitale, imprimate, pe carton de cea mai bună calitate. Însă un lucru este clar – fiecare invitat trebuie să intre în posesia unei astfel de invitații.

Ce detalii nu trebuie să lipsească de pe invitația de nuntă?

Pentru că invitația are ca scop informarea invitaților cu privire la eveniment, de pe aceasta nu trebuie să lipsească numele mirilor, locația și data nunții, numerele de telefon ale mirilor pentru confirmarea prezenței, dress-code-ul (dacă se impune) și hoteluri din zona restaurantului, pentru persoanele din provincie.

Cum trebuie să arate invitația de nuntă?

În primul rând, invitația de nuntă trebuie să reflecte tematica generală a evenimentului. În acest sens, invitația trebuie să respecte culorile și elementele nunții, astfel încât să se creeze o imagine unitară asupra marelui eveniment.

Culorile de pe invitație trebuie să existe în tematica generală a evenimentului, precum și în cea a locației de nuntă. Astfel, poți opta pentru invitațiile de nuntă clasice, în culorile ivory, crem sau alb, care să fie completate cu text de culoarea neagră sau aurie.

În ceea ce privește forma nu există un standard. Te poți juca creativ cu forma și mărimea invitației de nuntă și poți alege forme dreptunghiulare, pătrate, rotunde, decupate și orice ți-ai putea imagina.

Odată stabilită forma și culoarea invitației de nuntă, ai mare grijă la text. Sunt o mulțime de texte din care poți alege sau, pentru a aduce o notă personală, îl poți crea chiar tu. acordă atenție formulărilor și exprimării și verifică corectitudinea informațiilor înainte de imprimare. La final, nu uita să treci datele voastre de contact, la care oamenii să vă poată suna pentru a confirma sau nu prezența la eveniment.

O parte importantă în ceea ce privește invitațiile de nuntă este dată de preț. În mare măsură, acesta depinde de design-ul ales, de cerneală, de text, de tipul de imprimare, de hârtia folosită și calitatea acesteia.

De asemenea, ar fi bine să știi că în funcție de numărul de invitații de nuntă comandate se pot face și diverse discount-uri. Însă nu este bine să comanzi nici prea multe, cu care să rămâi ca o amintire costisitoare. Așadar, pentru a evita experiențele neplăcute comandă doar câteva invitații în plus.

 ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]