sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Sănătate Cum tratăm alergia la ou a copilului?

Cum tratăm alergia la ou a copilului?

Cum tratăm alergia la ou a copilului? Alergia la ou este una dintre alergiile alimentare întâlnite la copii. Aceasta apare la câteva minute sau la câteva ore după consumul oului ori a unui aliment care conține ou. Experții doc.ro ne ajută cu sfaturi în cazul în care aceasta apare.

Ce simptome manifestă un copil cu alergie la ouă?

Atunci când un copil care suferă de alergie la ou consumă un aliment care conține proteine din ou, organismul eliberează substanțe chimice precum histaminele. Din cauza acestora, apar simptomele specifice unei reacții alergice:

  • Respirație șuierătoare
  • Probleme la respirație
  • Tuse
  • Răgușeală
  • Senzația de sufocare
  • Inflamarea pielii (apar eczemele)
  • Congestia nazală, strănutul și alte simptome specifice rinitei alergice
  • Simptome digestive precum crampe abdominale, greață și vărsături
  • Scăderea bruscă a tensiunii arteriale, care face adesea copilul să își piardă cunoștința

Tratament alergie la ou

Dacă alergia la ou este confirmată, copilul va trebui să elimine din dietă orice produs alimentar care conține ou. În cazul în care se consumă totuși, în mod voit sau din greșeală, ou, se administrează antihistaminice pentru ameliorarea simptomelor ușoare și injecție cu adrenalină în cazul șocului anafilactic.

De ce apar alergiile alimentare, în general?

Alergiile alimentare apar atunci când sistemul imunitar al unei persoane reacționează excesiv la anumite proteine din alimente, considerându-le o amenințare pentru organism. În loc să le tolereze, sistemul imunitar al persoanei produce anticorpi pentru a lupta împotriva acestor proteine, ceea ce duce la apariția simptomelor alergice.

Consultă un specialist în alergii

Dacă există antecedente familiale de alergii sau dacă ești îngrijorat de riscul de alergii alimentare la copilul tău, cere sfatul unui medic specialist alergolog, care să evalueze riscul specific al celui mic și să ofere recomandări personalizate. Fiecare copil poate să aibă un răspuns unic la alimente și poate necesita abordări personalizate de prevenire a alergiilor.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...