8.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Familie Cum ții sub control durerile reumatice în sezonul rece? 

Cum ții sub control durerile reumatice în sezonul rece? 

Fiecare schimbare de anotimp aduce anumite provocări pentru organismul uman, mai ales dacă temperaturile scad sau cresc brusc. Dacă ne referim la toamnă, aceasta este una dintre cel mai greu de suportat schimbări pentru corp, deoarece în multe cazuri, trecem de la peste 30 de grade Celsius la 20 de grade Celsius sau mai puțin în decurs de câteva zile. Micșorarea zilei plus temperaturile mai scăzute provoacă și astenia de toamnă, o problemă extrem de întâlnită în această perioadă, dar care poate fi ținută sub control printr-o alimentație bogată în legume și fructe crude, suplimentarea cu anumite vitamine și minerale în caz de carențe și multă mișcare în aer liber.

 

Din nefericire, sezonul rece aduce și multe neplăceri pentru persoanele cu afecțiuni cronice, printre care și reumatismul. Frigul accentuează durerile și senzația de rigiditate, iar uneori, scăderea sistemului imunitar poate aduce și alte neplăceri persoanelor care suferă de reumatism.

 

Indiferent de afecțiunea reumatică de care suferi, important este să urmezi tratamentul recomandat de medic și să nu faci pauze, mai ales la schimbările de anotimp. În plus, este recomandat să mergi la o clinica fizioterapie, așa cum este Kinetic Performance, pentru a beneficia de diverse terapii care să îți amelioreze durerile și să redea flexibilitatea articulațiilor.

 

Nu doar senzația de frig este cea care accentuează durerile reumatice. Mai importantă este presiunea atmosferică. Lichidul sinovial din articulații este influențat de presiunea atmosferică, iar în sezonul rece, scăderea presiunii se resimte. Probabil știi deja că unele persoane simt când va începe ploaia sau ninsoarea din cauza durerilor reumatice.

 

Cum ții sub control durerile reumatice? 

 

Așa cum am menționat deja, este important să mergi la medicul reumatolog pentru tratament adecvat, astfel încât afecțiunea reumatică să nu evolueze. Din păcate, afecțiunile degenerative ale aparatului locomotor nu se vindecă, dar li se poate stopa evoluția și pot fi ameliorate durerile.

 

Este important să iei tratamentul medicamentos și să mergi la fizioterapie pentru a învăța cum îți poți menține articulațiile în stare bună. Fizioterapia include numeroase proceduri, iar unele dintre acestea funcționează perfect și în cazul afecțiunilor reumatice. Articulațiile se inflamează și tind să se rigidizeze, iar fizioterapie previne acest proces. După numai câteva ședințe, vei observa îmbunătățiri majore și continuând și acasă unele exerciții sau tehnici de mișcare, vei trece mai bine peste schimbările de anotimp și neplăcerile cauzate de sezonul rece.

 

La Kinetic Performance, înainte de începerea terapiilor, vei beneficia de o consultație amănunțită și de evaluarea aparatului locomotor, pentru a stabili exact care sunt terapiile ideale în cazul tău și ți se va spune după ce perioadă ar trebui să observi rezultate. Știm că durerile sunt greu de suportat, așa că vom face tot posibilul pentru ca rezultatele să nu întârzie și tu să te bucuri din nou de viața, fără teama durerilor reumatice.

 

Așadar, dacă vrei să nu mai suferi de dureri reumatice în sezonul rece, te așteptăm cât mai curând la Kinetic Performance!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

PNL: Din aprilie 2022 se va reduce TVA la energie și se vor compensa certificatele verzi

Românii care primesc facturi prea mari la energie și la gaze trebuie să facă imediat plângere la Protecția Consumatorului, a spus ministrul Economiei. Ministrul...

Meteorologii anunță ninsori viscolite, vânt cu rafale de până la 120 km/oră și polei

Episod de iarnă autentică, la munte și în nord-vestul țării. Va ninge din nou, iar temperaturile scad. Meteorologii spun că vremea va fi schimbătoare,...

Ce urmează după săptămâna de dialog? Kremlin: Suntem gata să trecem la represalii

După o săptămână de diplomaţie intensă, ruşii şi occidentalii rămân pe poziţii „total divergente”, ceea ce este „supărător”, după cum a declarat duminică purtătorul...

Cătălin Predoiu a finalizat proiectul privind desfiinţarea secției pentru investigația infracțiunilor din justiție

Ministerul Justiţiei a anunţat că a finalizat proiectul de lege privind desfiinţarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) şi că va iniţia, săptămâna...