8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Familie Cum ții sub control durerile reumatice în sezonul rece? 

Cum ții sub control durerile reumatice în sezonul rece? 

Fiecare schimbare de anotimp aduce anumite provocări pentru organismul uman, mai ales dacă temperaturile scad sau cresc brusc. Dacă ne referim la toamnă, aceasta este una dintre cel mai greu de suportat schimbări pentru corp, deoarece în multe cazuri, trecem de la peste 30 de grade Celsius la 20 de grade Celsius sau mai puțin în decurs de câteva zile. Micșorarea zilei plus temperaturile mai scăzute provoacă și astenia de toamnă, o problemă extrem de întâlnită în această perioadă, dar care poate fi ținută sub control printr-o alimentație bogată în legume și fructe crude, suplimentarea cu anumite vitamine și minerale în caz de carențe și multă mișcare în aer liber.

 

Din nefericire, sezonul rece aduce și multe neplăceri pentru persoanele cu afecțiuni cronice, printre care și reumatismul. Frigul accentuează durerile și senzația de rigiditate, iar uneori, scăderea sistemului imunitar poate aduce și alte neplăceri persoanelor care suferă de reumatism.

 

Indiferent de afecțiunea reumatică de care suferi, important este să urmezi tratamentul recomandat de medic și să nu faci pauze, mai ales la schimbările de anotimp. În plus, este recomandat să mergi la o clinica fizioterapie, așa cum este Kinetic Performance, pentru a beneficia de diverse terapii care să îți amelioreze durerile și să redea flexibilitatea articulațiilor.

 

Nu doar senzația de frig este cea care accentuează durerile reumatice. Mai importantă este presiunea atmosferică. Lichidul sinovial din articulații este influențat de presiunea atmosferică, iar în sezonul rece, scăderea presiunii se resimte. Probabil știi deja că unele persoane simt când va începe ploaia sau ninsoarea din cauza durerilor reumatice.

 

Cum ții sub control durerile reumatice? 

 

Așa cum am menționat deja, este important să mergi la medicul reumatolog pentru tratament adecvat, astfel încât afecțiunea reumatică să nu evolueze. Din păcate, afecțiunile degenerative ale aparatului locomotor nu se vindecă, dar li se poate stopa evoluția și pot fi ameliorate durerile.

 

Este important să iei tratamentul medicamentos și să mergi la fizioterapie pentru a învăța cum îți poți menține articulațiile în stare bună. Fizioterapia include numeroase proceduri, iar unele dintre acestea funcționează perfect și în cazul afecțiunilor reumatice. Articulațiile se inflamează și tind să se rigidizeze, iar fizioterapie previne acest proces. După numai câteva ședințe, vei observa îmbunătățiri majore și continuând și acasă unele exerciții sau tehnici de mișcare, vei trece mai bine peste schimbările de anotimp și neplăcerile cauzate de sezonul rece.

 

La Kinetic Performance, înainte de începerea terapiilor, vei beneficia de o consultație amănunțită și de evaluarea aparatului locomotor, pentru a stabili exact care sunt terapiile ideale în cazul tău și ți se va spune după ce perioadă ar trebui să observi rezultate. Știm că durerile sunt greu de suportat, așa că vom face tot posibilul pentru ca rezultatele să nu întârzie și tu să te bucuri din nou de viața, fără teama durerilor reumatice.

 

Așadar, dacă vrei să nu mai suferi de dureri reumatice în sezonul rece, te așteptăm cât mai curând la Kinetic Performance!

 


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...