luni, iulie 15, 2024
Acasă Editoriale Familie Cum te vindeci după o despărțire?

Cum te vindeci după o despărțire?

Psihologul Cristina Podgoreanu îți oferă rețeta pentru a te recupera după o despărțire și îți spune care sunt pașii prin care sufletul tău trece în drumul spre vindecare.

 

”După negare, vine furia. Furia are un consum energetic extrem de mare. Și e normal, ca apoi, să intervină depresia. Și atunci te vei simți epuizat, efectiv. Pentru că ai luptat, ai încercat, ai făcut, te-ai zbuciumat, nu ai acceptat, apasă așa, tot timpul, o zbatere în tine.

După care intervine depresia. Este ca o perioadă mai liniștită și o perioadă în care nu ai chef de nimic.

Știi că ai intrat în depresie când nu ai chef de nimic, ești trist, poți să mănânci excesiv, sau poți să nu mănânci deloc, este o suferință. Dar trebuie îmbrățișată această suferință și nu neglijată și aruncată așa la gunoi.

Aaaa, nuuu, gata! Sunt fresh de mâine dimineață! Nu există așa ceva! Nu poți de a doua zi să nu te mai gândești, sau peste o săptămână, două, să ștergi totul cu buretele. Pentru că noi nu funcționăm așa: Emoțiile noaste au nevoie de timp. Într-un fel sau altul e adevărat: timpul le vindecă pe toate”

Stii că esti gata pentru o nouă relație când știi cine ești tu, fără cel de lângă tine și știi ce îți dorești de la o relație.

”Înainte de toate trebuie să știi exact cine ești tu și ce îți dorești. Și să nu te compari. Contează foarte mult interiorul tău. Și cu ce rezonezi, aia vei atrage.

Trebuie să știi cum ești, ce îți dorești, să știi cum vrei să fie partenerul de lângă tine și atunci cauți în el ceea ce știi că îți dorești pentru tine. Și tu să fii la fel. Pentru că nu poți să ceri cuiva anumite calități să tu să nu le oferi în schimb”

Pentru mai multe sfaturi, vezi emisiunea Fresh Acces

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...