marți, septembrie 26, 2023
Acasă Articole Social Cum te poate ajuta un avocat din Timișoara specializat în divorț și...

Cum te poate ajuta un avocat din Timișoara specializat în divorț și dreptul familiei?

Cum te poate ajuta un avocat din Timișoara specializat în divorț și dreptul familiei? Dacă sunteți din Timișoara sau din împrejurimi și vă confruntați cu probleme legate de dreptul familiei, de exemplu un divorț sau probleme legate de custodia copilului, un avocat bun în dreptul familiei vă poate ajuta să  treceți mai ușor peste astfel de momente. Un avocat specializat în dreptul familiei vă poate oferi, de asemenea consultanță și în probleme legate de stabilirea domiciliului minorului, stabilirea pensiei alimentare sau a programului de vizită.

În cazul în care doriți să divorțați, chiar dacă nu sunteți din Timișoara dar ați avut aici ultimul domiciliu comun cu soțul/soția, puteți apela la un avocat bun de divorț din Timișoara care vă va ajuta pe tot parcursul procesului. Acesta vă va spune care sunt actele necesare de care aveți nevoie pentru a putea deschide procedura de divorț. Apoi se va ocupa de toate aspectele legate de proces. Tot cu ajutorul unui avocat bun veți putea stabili un program de vizită al minorului. Care să fie benefic pentru copil dar și o pensie alimentară potrivită nevoilor acestuia.

Procesul de partaj

Un avocat specializat în divorț vă va ajuta, de asemenea, și în pregătirea procesului de partaj. Acesta urmează de obicei după cel de divorț. Acesta este un proces separat și deseori mai lung și mai complicat decât cel de divorț. Apelând la un avocat bun specializat în divorț și partaj vă puteți crește șansele să primiți cât mai mult din bunurile împărțite.

Deseori după divorț, apar probleme între foștii soți. Care de exemplu nu își dau acordul pentru ca minorul să părăsească țara împreună cu celălalt părinte pentru a merge în vacanță. În aceste cazuri, un avocat bun în dreptul familiei vă poate ajuta în procesul de suplinire a consimțământului. Iar dumneavoastră veți putea scoate minorul din țară fără impedimente și fără a mai fi nevoie să cereți acordul soției/soțului.

Un avocat specializat în dreptul familiei vă poate ajuta și în cazul în care ați fost victima violenței domestice. Acesta vă va acorda asistența juridică necesară pentru a primi un ordin de protecție împotriva agresorului. Siguranța dumneavoastră este cel mai important lucru. Odată regăsită, puteți demara procedura de divorț și a pune capăt definitiv abuzurilor.

Dacă vă confruntați cu orice fel de probleme care țin de dreptul familiei, luați legătura cu un avocat specializat în acest domeniu! Cu cât mai repede găsiți un avocat bun din Timișoara  cu atât mai repede veți putea rezolva aceste probleme.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...