vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Emisiuni Ce bine ca ești Cum supraviețuiești pierderii copilului?

Cum supraviețuiești pierderii copilului?

Cum supraviețuiești pierderii copilului? Au înfiat un copil al străzii de când era mic. L-au crescut ca pe al lor. Copilul a ajuns mare. S-a căsătorit, a făcut o fetiță. Însă anul trecut a aflat că este bolnav de cancer. Din păcate în 2 luni de la aflarea veștii s-a stins din viață. Au trecut prin momente grele întreaga familie. Sfatul lor pentru alți oameni care pierd oameni dragi este să nu încerce să găsească explicații. De ce s-a întâmplat, ci doar să ai încredere în Dumnezeu, să accepți voia Lui așa cum este.

Despre pierderea unui copil

Pierderea unui copil este devastatoare.

Este una dintre cele mai dificile experiențe pe care un părinte poate să le îndure.

Suferința continuă zile, săptămâni, luni sau chiar ani. În timp ce unele emoții pot fi exprimate ușor față de cei apropiați, alte emoții precum vinovăția, regretul sau frica nu sunt transpuse niciodată în cuvinte.

Modul în care este exprimat doliul în urma pierderii unui copil diferă de la persoană la persoană. În timp ce unii părinți preferă să vorbească despre pierderea lor, alții preferă să se cufunde în liniște și singurătate.

Călătoria doliului

Călătoria doliului este ca o amprentă, unică pentru fiecare. Nu contează vârsta copilului tău sau motivul pierderii. Durerea este aceeași. Deoarece procesul de integrare al pierderii este diferit pentru fiecare persoană în parte, poți observa faptul că familia ta reacționează într-un mod total diferit. Ceea ce este important e să înțelegem și să acceptăm modul fiecăruia de manifestare, fără critici și prejudecăți. Manifestă răbdare atât față de propria persoană cât și față de ceilalți membrii ai familiei.

Cum supraviețuiești pierderii copilului?

În emisiunea ”Ce bine că ești” cu Ramona Dărvășan, invitații, familia Baciu, explică cum aceștia au trecut peste pierderea copilului lor:

”Cred că fiecare situație este unică. Dar cu siguranță este foarte greu să fii părinte și să pierzi un copil. Însă știind că al tău copil a murit mântuit și știi unde merge este un comfort incredibil. Consolarea e că știi că Dumnezeu e suveran. Chiar dacă ți-ai fi dorit altfel sau nu înțelegi 100%, te încrezi în El.”

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...