duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Emisiuni Ce bine ca ești Cum supraviețuiești pierderii copilului?

Cum supraviețuiești pierderii copilului?

Cum supraviețuiești pierderii copilului? Au înfiat un copil al străzii de când era mic. L-au crescut ca pe al lor. Copilul a ajuns mare. S-a căsătorit, a făcut o fetiță. Însă anul trecut a aflat că este bolnav de cancer. Din păcate în 2 luni de la aflarea veștii s-a stins din viață. Au trecut prin momente grele întreaga familie. Sfatul lor pentru alți oameni care pierd oameni dragi este să nu încerce să găsească explicații. De ce s-a întâmplat, ci doar să ai încredere în Dumnezeu, să accepți voia Lui așa cum este.

Despre pierderea unui copil

Pierderea unui copil este devastatoare.

Este una dintre cele mai dificile experiențe pe care un părinte poate să le îndure.

Suferința continuă zile, săptămâni, luni sau chiar ani. În timp ce unele emoții pot fi exprimate ușor față de cei apropiați, alte emoții precum vinovăția, regretul sau frica nu sunt transpuse niciodată în cuvinte.

Modul în care este exprimat doliul în urma pierderii unui copil diferă de la persoană la persoană. În timp ce unii părinți preferă să vorbească despre pierderea lor, alții preferă să se cufunde în liniște și singurătate.

Călătoria doliului

Călătoria doliului este ca o amprentă, unică pentru fiecare. Nu contează vârsta copilului tău sau motivul pierderii. Durerea este aceeași. Deoarece procesul de integrare al pierderii este diferit pentru fiecare persoană în parte, poți observa faptul că familia ta reacționează într-un mod total diferit. Ceea ce este important e să înțelegem și să acceptăm modul fiecăruia de manifestare, fără critici și prejudecăți. Manifestă răbdare atât față de propria persoană cât și față de ceilalți membrii ai familiei.

Cum supraviețuiești pierderii copilului?

În emisiunea ”Ce bine că ești” cu Ramona Dărvășan, invitații, familia Baciu, explică cum aceștia au trecut peste pierderea copilului lor:

”Cred că fiecare situație este unică. Dar cu siguranță este foarte greu să fii părinte și să pierzi un copil. Însă știind că al tău copil a murit mântuit și știi unde merge este un comfort incredibil. Consolarea e că știi că Dumnezeu e suveran. Chiar dacă ți-ai fi dorit altfel sau nu înțelegi 100%, te încrezi în El.”

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...