joi, septembrie 21, 2023
Acasă Editoriale Sănătate Cum slăbim sănătos?

Cum slăbim sănătos?

Cum slăbim sănătos? Cu toții ne dorim să slăbim pentru a ajunge la acel corp la care visăm. Într-adevăr și sănătatea este o parte din motivație, dar de cele mai multe ori, ceea ce este vizibil este aspectul. Experții doc.ro ne oferă câteva sfaturi despre cum să slăbim sănătos astfel încât să ne putem bucura de proces și de rezultate.

A slăbi nu este doar despre ceea ce mâncăm, ca dovadă că peste tot apar soluții miraculoase pentru a pierde rapid kilogramele în plus. Însă obezitatea este în continuă creștere la nivel mondial, o adevărată epidemie, atât printre adulți, cât și printre copii. Dieta este necesară pentru slăbit sănătos, dar este doar o piesă dintr-un puzzle mult mai amplu care se numește stil de viață.

1. Bea suficientă apă!

Foarte mulți dintre noi uităm să bem apă sau, mai rău, o înlocuim cu sucuri carbogazoase sau cu sucuri de fructe și considerăm că este suficient să bem atunci când ne este sete. Din păcate, atunci când senzația de sete se instalează, suntem deja destul de deshidratați.

Adeseori, foamea sau poftele de sărat ori de dulce sunt confundate cu setea. Astfel de multe ori mâncăm de sete și nu de foame. Hidratarea nu este un moft de nutriționist. Apa ajută la slăbit pentru că prelungește senzația de sațietate, reglează tranzitul intestinal. Totodată ajută la eliminarea toxinelor și lupta cu oboseala mult eficient decât o face cafeaua.

2. Nu te înfometa!

Dacă nu mănânci nimic pe tot parcursul zilei, riscul este să ți se facă foame extrem de tare seara și să devorezi tot ce găseșți la îndemână sau în frigider, ori să comanzi mâncare de la vreun fast-food. Așa că o atitudine mai înțeleaptă este să mănânci suficient și diversificat în timpul zilei, ca să nu exagerezi seara și să nu te apuce tot felul de pofte.

3. Mergi mai mult pe jos!

Mișcarea este esențială pentru o viață sănătoasă. Fie că vrem să slăbim, fie că vrem să ne menținem sau pur și simplu să avem un stil de viață sănătos, recomandat este să ardem cel puţin 200 de calorii pe zi prin mișcare.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...