miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Cum se vor susține examenele de BAC și evaluare națională

Cum se vor susține examenele de BAC și evaluare națională

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a ar putea fi primii care revin la cursuri, pentru a li se încheia situația, după care urmează și celelalte clase.

Probele de competențe ar urma sa fie eliminate de la BAC, iar la examene vor participa câte 10 elevi în sală.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) propune Ministerului Educației ca, în primele două săptămâni de la reluarea cursurilor, să revină la ore elevii de a VIII-a şi a XII-a pentru a li se încheia situaţia şcolară.

Apoi, revin cei din celelalte clase de gimnaziu şi de liceu, care vor da teze şi vor fi ascultaţi pe baza recapitulărilor, pentru a li se încheia şi lor situaţia şcolară.

Elevii vor învăţa în serii de câte 15, respectându-se distanţarea, iar sălile de curs vor fi dezinfectate zilnic şi între serii.

Situaţia şcolară a copiilor din ciclul primar va fi încheiată online.

În cazul examenului de bacalaureat, propunerea este ca probele de competenţe să nu mai fie susţinute, iar examenele scrise să fie date în unităţile de învăţământ, câte 10 elevi în fiecare clasă, aşezaţi în ordine alfabetică.

Foto Pixabay

Evaluarea se va face în unitatea de învăţământ, cu evaluatori de la alte şcoli, iar toate documentele se înregistrează şi se completează la unitatea de învăţământ de la care provine elevul.

Contestaţiile ar urma să fie depuse online, iar etapa vizualizării lucrărilor va fi eliminată.

Klaus Iohannis va discuta luni cu premierul, cu miniştrii Sănătăţii, Internelor şi Educaţiei şi cu secretarul de stat Raed Arafat masurile de gestionare a epidemiei de coronavirus.

O posibilă temă de discuţie este modalitatea de reluare a cursurilor în şcoli, precum şi de desfăşurare a examenelor în acest an.

https://www.a7tv.ro/cand-se-deschid-scolile-in-romania/

 

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...