duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Cum se vor desfășura cursurile după vacanța de Paște?

Cum se vor desfășura cursurile după vacanța de Paște?

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au emis un ordin comun care prevede cum se vor desfășura orele după vacanța de Paște. Astfel, potrivit documentului, școlile vor funcționa în două scenarii.

Toți elevii vor merge la școală în localitățile unde rata de infectare, din ultimele 14 zile, este mai mică de 1/1000 de locuitori.

În localitățile unde rata de infectare este mai mare de 1/1000 de locuitori, vor merge la școală doar preșcolarii, elevii din clasele primare și cei din anii terminali.

Elevii nu vor putea fi testați cu teste non-invazive, cu salivă, la școală, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.ro.

Argumentele, venite la solicitarea Ministerului Educației din partea Ministerului Sănătății și al Institutului de Sănătate Publică (INSP), au fost că acestea nu pot fi luate în calculul ratei de incidență și trebuie dublate de celelalte tipuri de teste, recunoscute.

Pe 1 aprilie, numărul elevilor din toată țara confirmați pozitiv cu COVID-19 era de peste 2.700, în timp ce numărul cadrelor didactice confirmate pozitiv era de peste 2.100.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...