8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Editoriale Actualitate Cum se vor desfășura cursurile după vacanța de Paște?

Cum se vor desfășura cursurile după vacanța de Paște?

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au emis un ordin comun care prevede cum se vor desfășura orele după vacanța de Paște. Astfel, potrivit documentului, școlile vor funcționa în două scenarii.

Toți elevii vor merge la școală în localitățile unde rata de infectare, din ultimele 14 zile, este mai mică de 1/1000 de locuitori.

În localitățile unde rata de infectare este mai mare de 1/1000 de locuitori, vor merge la școală doar preșcolarii, elevii din clasele primare și cei din anii terminali.

Elevii nu vor putea fi testați cu teste non-invazive, cu salivă, la școală, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.ro.

Argumentele, venite la solicitarea Ministerului Educației din partea Ministerului Sănătății și al Institutului de Sănătate Publică (INSP), au fost că acestea nu pot fi luate în calculul ratei de incidență și trebuie dublate de celelalte tipuri de teste, recunoscute.

Pe 1 aprilie, numărul elevilor din toată țara confirmați pozitiv cu COVID-19 era de peste 2.700, în timp ce numărul cadrelor didactice confirmate pozitiv era de peste 2.100.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?