luni, aprilie 15, 2024
Acasă Emisiuni La zi Cum se guvernează economia de război?

Cum se guvernează economia de război?

Cum se guvernează economia de război? Având în vedere războiul în plină desfășurare din Ucraina, economia țărilor și a Europei a luat o turnură negativă pentru cetățenii lor. Cum nu se vede un final sau o încheiere a acestui conflict, tot mai mulți se gândesc la unitate și mai ales solidaritate, cu excepția partidelor de la conducere. Acestea par mai divizate ca niciodată.

Situația războiului din Ucraina

  • Rachetele rusești au întrerupt curentul electric în regiunea Kiev și au ucis cel puțin șase persoane în capitala ucraineană, în timpul unor atacuri care au provocat pene de curent în întreaga țară. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită ulterior în regiunile afectate de loviturile rusești.
  • Ucraina a deconectat unitățile de la centrala nucleară Khmelnytskyi din vestul țării după loviturile masive cu rachete rusești împotriva infrastructurii energetice ucrainene, a declarat guvernatorul regional.
  • Republica Moldova a rămas miercuri fără energie electrică din cauza bombardamentelor rusești din Ucraina.

Putin rămâne fără aliați

Vladimir Putin pare să nu mai fie frecventabil nici măcar pentru aliații lui din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă. Aceasta este o alianță militară formată de Rusia împreună cu mai multe state foste sovietice. În poza de grup de la începutul întâlnirii, ceilalți lideri autocrați s-au distanțat în mod vizibil de Putin, care, deși s-a așezat în mijloc, a rămas izolat.

Cum se guvernează economia de război?

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Aurel Cazacu, analist militar și fost director Romarm, explică cum trebuie să funcționeze România în condițiile actuale:
”Trebuie toată lumea să țină cu România. Nu dacă unul zice ceva, celălalt, chiar dacă consideră că ce a zis primul face parte din alt partid, trebuie să vină să îl lovească. Trebuie să existe o dictatură patriotică. Trebuie ca toate partidele să țină cu România.
Pentru că este exact ce spuneam și la criza energetică și alimentară. Sau sanitară. Este inadmisibil. România are de toate. Producem orice. Iar noi ne batem joc de România.”
Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...