8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni La zi Cum se guvernează economia de război?

Cum se guvernează economia de război?

Cum se guvernează economia de război? Având în vedere războiul în plină desfășurare din Ucraina, economia țărilor și a Europei a luat o turnură negativă pentru cetățenii lor. Cum nu se vede un final sau o încheiere a acestui conflict, tot mai mulți se gândesc la unitate și mai ales solidaritate, cu excepția partidelor de la conducere. Acestea par mai divizate ca niciodată.

Situația războiului din Ucraina

  • Rachetele rusești au întrerupt curentul electric în regiunea Kiev și au ucis cel puțin șase persoane în capitala ucraineană, în timpul unor atacuri care au provocat pene de curent în întreaga țară. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită ulterior în regiunile afectate de loviturile rusești.
  • Ucraina a deconectat unitățile de la centrala nucleară Khmelnytskyi din vestul țării după loviturile masive cu rachete rusești împotriva infrastructurii energetice ucrainene, a declarat guvernatorul regional.
  • Republica Moldova a rămas miercuri fără energie electrică din cauza bombardamentelor rusești din Ucraina.

Putin rămâne fără aliați

Vladimir Putin pare să nu mai fie frecventabil nici măcar pentru aliații lui din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă. Aceasta este o alianță militară formată de Rusia împreună cu mai multe state foste sovietice. În poza de grup de la începutul întâlnirii, ceilalți lideri autocrați s-au distanțat în mod vizibil de Putin, care, deși s-a așezat în mijloc, a rămas izolat.

Cum se guvernează economia de război?

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Aurel Cazacu, analist militar și fost director Romarm, explică cum trebuie să funcționeze România în condițiile actuale:
”Trebuie toată lumea să țină cu România. Nu dacă unul zice ceva, celălalt, chiar dacă consideră că ce a zis primul face parte din alt partid, trebuie să vină să îl lovească. Trebuie să existe o dictatură patriotică. Trebuie ca toate partidele să țină cu România.
Pentru că este exact ce spuneam și la criza energetică și alimentară. Sau sanitară. Este inadmisibil. România are de toate. Producem orice. Iar noi ne batem joc de România.”
Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:


ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]