Cum scăpăm de ploșnițele de pat? În ultimii doi ani ploșnițele de pat au revenit în forță în mai toate orașele mari. Aceste insecte au creat probleme în Franța, mai ales pentru că Jocurile Olimpice din 2024 vor avea loc la Paris. Marea Britanie și Statele Unite au anunțat la rândul lor că se confruntă cu numeroase focare, iar Coreea de Sud a creat recent o unitate specială de dezinsecție pentru a combate numeroasele infestări din Seul.
Nici România nu a scăpat de invazia ploșnițelor de pat. Pe Facebook a apărut grupul „Ploșnițe de pat – pacostea cea de toate nopțile”, unde sute de persoane își povestesc experiențele și schimbă sfaturi despre cele mai bune soluții pentru a scăpa de ele.
Biblioteca Națională din București a fost închisă în luna august din cauza invaziei de ploșnițe, iar luna următoare s-a aflat că multe din vagoanele de dormit ale CFR sunt infestate.
Ce sunt ploșnițele de pat?
Ploșnița de pat este o insectă hematofagă parazită a omului și a păsărilor (găina și porumbelul), cu aripi atrofiate. Este de culoare brună-roșiatică, cu corpul oval, turtit dorso-ventral și miros urât caracteristic. Ea trăiește și își depune ouăle prin crăpăturile pereților sau ale mobilelor și iese noaptea pentru a se hrăni cu sângele omului sau al păsărilor. În timpul zilei rămâne ascunsă. Ploșnița de pat nu este cunoscută ca fiind vectorul vreunei boli, dar înțepătura ei se poate infecta. Combaterea se face cu insecticide speciale sau prin tratamente termice specifice. Această insectă este sensibilă atât la temperaturi înalte (peste 50 grade celsius) cât și la temperaturi foarte joase (-18-20 grade celsius).
Cum scăpăm de ploșnițele de pat?
Pentru a asigura eliminarea rapidă și eficientă a ploșnițelor trebuie să apelați la o firmă specializată de dezinsecție ploșnițe care, are experiență și acces la insecticide cu adevărat eficiente. Prin urmare, dacă există posibilitatea de a cere un astfel de ajutor, este mai bine să o faceți. Cu atât mai mult, printre altele, acest lucru va permite economii serioase.
Ar trebui să aveți grijă la achiziționarea de mobilier uzat, televizoare, electronice, îmbrăcăminte, cutii și așa mai departe. Aceste articole pot fi infestate cu bed bugs. În orice caz, aceste lucruri trebuie clătite bine și tratate cu insecticide. Este posibil să nu existe paraziți vii acolo, dar ouăle lor sunt destul de periculoase.
[…] Citeste mai mult […]