joi, noiembrie 30, 2023
Acasă Emisiuni Matinal A7 Cum sa refac relația cu Dumnezeu?

Cum sa refac relația cu Dumnezeu?

Cum sa refac relația cu Dumnezeu? O relaţie personală cu Dumnezeu începe în momentul în care conştientizăm nevoia noastră de El, recunoaştem că suntem păcătoşi şi, prin credinţă, Îl primim pe Isus Hristos ca Mântuitor. Dumnezeu, Tatăl nostru din ceruri, a dorit întotdeauna să fie aproape de noi, să aibă o relaţie cu noi.

Ce înseamnă să avem o relație cu Dumnezeu?

A avea o relaţie personală cu Dumnezeu înseamnă să-L includem pe Dumnezeu în viaţa noastră de zi cu zi. Ar trebui să ne rugăm Lui, să citim Cuvântul Lui şi să medităm la versete, în efortul de a ajunge să-L cunoaştem mai bine. Ar trebui să ne rugăm pentru înţelepciune (Iacov 1.5), care este cel mai de preţ bun pe care l-am putea avea vreodată. Ar trebui să aducem cererile înaintea Lui, cerând totul în Numele lui Isus (Ioan 15.16). Isus este Cel care ne iubeşte îndeajuns încât să-Şi dea viaţa pentru noi (Romani 5.8) şi El este Cel care a pus o punte peste prăpastia dintre noi şi Dumnezeu.

Această relaţie cu Dumnezeu nu este atât de greu de găsit cum ne-am putea gândi şi nu există nicio formulă misterioasă de a o obţine. De îndată ce devenim copii ai lui Dumnezeu, noi primim Duhul Sfânt, care va începe să lucreze în inima noastră. Ar trebui să ne rugăm fără încetare, să citim Biblia şi să ne alăturăm unei biserici care crede întocmai Biblia; toate aceste lucruri ne vor ajuta să creştem din punct de vedere spiritual. Încrederea în Dumnezeu că ne va ajuta în fiecare zi şi credinţa că El este susţinătorul nostru este calea înspre a avea o relaţie cu El. Chiar dacă poate nu vedem schimbări imediat, vom începe să le vedem în timp şi toate adevărurile vor deveni clare.

Cum sa refac relația cu Dumnezeu?

În emisiunea ”Matinal A7” cu Iosif și Beniamin Graur, invitatul Daniel Duță, psiholog și teolog, răspunde la această întrebare:

”Într-un mod terapeutic. Încet. Sigur. Constant. În a studia Biblia, a merge la biserică. În a te ruga și a face anumite donații în numele Său. Sau într-o intersecție când ești între viață și moarte. Poate în urma unui accident. Atunci ești disperat și te duci și îl alegi pe Dumnezeu. Este posibil să rămâi cu El dacă nu uiți pe unde ai trecut.”

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...

Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență? Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane aflată...

Cum ne menținem ficatul sănătos?

Cum ne menținem ficatul sănătos? Ficatul, cel mai mare organ din corp, are o serie de funcții vitale. Acesta transformă hrana în energie. Procesează...