marți, septembrie 26, 2023

Cum să ne rugăm?

Cum să ne rugăm? Care sunt beneficiile rugăciunii? Prin rugăciune înțelegem comunicarea cu o ființă superioară, divină. În cazul creștinismului, acesta este Dumnezeu. De multe ori, simțim că poate această practică nu o realizăm cum trebuie, de aceea poate uneori nu simțim un răspuns.

Ce este rugăciunea?

Definită într-un mod cât mai simplu, rugăciunea reprezintă comunicarea dintre om și Dumnezeu, proces prin care omul îi spune, îi mulțumește lui Dumnezeu și Îl roagă anumite lucruri. Prin rugăciune îi putem mulțumi lui Dumnezeu, ne putem exprima dragostea pentru El și, efectiv, îi povestim ce se petrece în viețile noastre.

Rugăciunea îndreptată înspre Dumnezeu este la fel ca o conversație dintre un copil și tatăl lui. Este absolut normal și natural ca un copil să îi ceară unui tată anumite lucruri de care are nevoie sau să îi comunice anumite dureri și frământări pe care le are.

Important de precizat este faptul că, rugăciunea nu se referă la meditație, ci la conversația directă cu Dumnezeu. Ea este principalul mod prin care un creștin își exprimă sau comunică sentimentele, dorințele și nevoile către Dumnezeu.

Cum să ne rugăm?

În emisiunea ”Din cărțile lumii” cu Evelina Bevis, invitatul permanent Cornel Dărvășan, teolog, răspunde la această întrebare:

”Cred că rugăciunea este deschiderea inimii noastre înaintea lui Dumnezeu ca unui prieten. Nu pentru că Dumnezeu nu ar știi lucrurile care se întâmplă în viața noastră sau poverile cu care ne confruntăm, ci prin deschiderea gurii și a sufletului înaintea Domnului, noi recunoaștem deasupra noastră o autoritate. Autoritatea lui Dumnezeu. Și ne smerim. Spunând lucrurile Domnului, noi ne dorim ca El să guverneze viața noastră. Ne dorim ca El să facă voia lui în viața noastră. Ne dorim să avem claritate. Să avem discernământ. 

Pentru că rugăciunea nu înseamnă doar a povesti tu. Ci uneori poate să însemne o conversație.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...