8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Cum să fii fericit sau cuvintele care schimbă viața

Cum să fii fericit sau cuvintele care schimbă viața

Cum să fii fericit? Grea întrebare! Pentru unii doar un vis, irealizabilă sau greu de atins. Pentru alții un vis împlinit sau care poate fi împlinit, indiferent cât de ușor sau greu este de atins. Dacă ți-am stârnit interesul, în articol vei găsi cele trei cuvinte care, folosite frecvent, îți pot schimba viața.

Cum să fii fericit și John Lennon

Cunoști și tu bine expresia atât de des folosită „Pe repede înainte”, nu-i așa? Societatea te împinge de la spate. Te afli într-un permanent dute-vino, venind de nicăieri și mergând niciunde. Pentru că, dacă ești sincer cu tine, îți vei spune cu siguranță că toată alergătura e în van. Cu ce te alegi? Și dacă îți iei puțin timp pentru propriu-ți suflet, deja te doare pentru că-și vor iți capul alte întrebări, care mai de care mai răscolitoare. Iată câteva exemple: „Până la urmă care este scopul existenței mele?”, „De ce muncesc?”, „De ce vreau mai mult?”.

Se spune că mama lui John Lennon, celebrul fondator al The Beatles, i-a spus odată fiului său că cel mai important lucru în viață este să fii fericit. După înrădăcinatul obicei al celor responsabili cu educația, învățătorul l-a întrebat și pe John ce dorește să facă atunci când va fi mare. Și, pentru că-și învățase bine lecția, John a răspuns că vrea să fie fericit. Învățătorul i-ar fi spus că nu a înțeles întrebarea, la care John a replicat: „Nu, tu nu înțelegi viața!”.

cum sa fii fericit

Înțelegi viața? Știi cum să fii fericit?

Dr. Mark Holder a condus un studiu despre știința fericirii în cadrul Universității British Columbia și a concluzionat că, deși nu există o rețetă a fericirii care să funcționeze pentru toți, oamenii fericiți au în comun un lucru: relațiile de calitate.

Dar cum să-ți întreții relațiile astfel încât să beneficiezi de fericire? Dr. Mark Holder a identificat trei cuvinte care, folosite frecvent, îți pot schimba viața prin îmbunătățirea calității relațiilor.

Cum să fii fericit sau cuvintele care schimbă viața

Acestea sunt: SPUNE-MI MAI MULT! Ce înseamnă acest lucru? Păi reduci viteza și începi să observi ca pe lângă tine trec oameni pe care VREI să-i asculți cu plăcere și cu răbdare, pentru că îți pasă de ei. Nu-i întrerupi, ci îi încurajezi să-și exprime emoțiile, trăirile deoarece, deseori, vorbind, ajung să-și dea seama de soluțiile potrivite. Nu-ți cere nimeni să rezolvi toate problemele omenirii… Doar oprește-te și ascultă!

Aceste trei cuvinte îți pot schimba viața. Nu ezita să le folosești cât mai des și fericirea îți va fi tovarășă nedespărțită. Succes!

Articol realizat de Narcisa Ispas

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?