8.5 C
București
marți, 17 mai 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Cum să creștem copii fericiți

Cum să creștem copii fericiți

Fericirea copiilor este prioritară pentru părinți. Dar oare cum îi pot ajuta pe cei mici? Cum își poate găsi copilul echilibrul interior și motivația? Cum îl ajutăm să își cunoască şi să își gestioneze emoţiile? Flori Bicăzan- Profesor şi Trainer, Elizabeth Balla – Psiholog, Trainer şi Coach și Emese Balog – Psiholog şi Profesor în învăţământul primar, au fost invitați în platoul A7TV, la emisiunea “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan pentru a răspunde tuturor întrebărilor.

 

“Un copil este fericit dacă are o familie fericită!”

“Părinții trebuie să înțeleagă că de fericirea lor depinde fericirea copilului. Mediul în care acesta trăiește îi conturează personalitatea.

Noi încercăm întâi să discutăm cu părinții, să vedem dacă sunt hibe în familie, astfel vom ști sigur că nu dăm greș cu copilul. Este necesar ca părinții să conștientizeze importanța perenting-ului.

Un părinte nefericit nu poate crește un copil fericit!”, spune psihologul Elizabeth Balla.

 

Alegerile îi aparțin copilului sau părintelui?

 

Ne dorim ce e mai bine pentru copiii noștri. Din acest motiv, mulți dintre noi suntem tentați să luăm deciziile în locul lor, crezând că este calea cea corectă de urmat.

“Un copil care își știe punctele forte și vulnerabilitățile, își va ști înclinația și mai ales, misiunea pe care orice adult își dorește să o trăiască.

Meseria aleasă trebuie să fie făcută din plăcere, omul să fie fericit. Problema apare în momentul în care copilul nu este conștient de toate aceste lucruri nu o să reușească să fie responsabil în adevăratul sens al cuvântului.”, adaugă Flori Bicăzan.

 

Banii condiționează fericirea copiilor?

 

Motivația interioară a copilului este foarte importantă. Financiarul contează, însă nu atât de mult pe cât cred părinții.

“Capacitatea copilului de a vedea oportunitățile vine din pregătirea de acasă, de a descoperi fiecare oportunitate în parte.

Atitudinea pe care o abordează în diferite situații este esențială, cum găsește într-un eșec sămânța unei oportunități. Un copil nu pierde o oportunitate dacă este pregătit să o vadă”

 

Fiecare părinte dorește să-și vadă copilul fericit, care în momentul în care este întrebat acest lucru, să poată spune sincer și vehement: „DA”.

Deși este un obiectiv dorit de toată lumea, putini știu cum anume să îl atingă. Educația este importantă, dar mai important este să ținem cont de dorințele, plăcerile și alegerile celor mici.

Copilul fericit de astăzi înseamnă adultul fericit de mâine!

(45) CUM SĂ CREȘTEM COPII FERICIȚI | IDEI DE JOCURI PENTRU FAMILIE || ALĂTURI DE TINE – YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...