8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Business Cum rezolvi conflictele dintr-un mariaj? Iată câteva trucuri financiare folositoare

Cum rezolvi conflictele dintr-un mariaj? Iată câteva trucuri financiare folositoare

Unul dintre cele mai frecvente motive de ceartă dintr-o relație survine în urma discuțiilor legate de bani. Pentru cuplurile căsătorite această problemă poate cauza tensiuni în relația de cuplu, iar în unele situații, în care căsătorită nu este făcută, pot duce chiar la despărțite. De cele mai multe ori soții nu știu ce așteptări să aibă de la partener în ceea ce privește bugetul sau gestionarea banilor. Fără o discuție calmă și bine detaliată, fiecare crede în propriile convingeri create de-a lungul timpului, cu o influență din partea familiei sau a mediului în care a crescut.

Singurul lucru cert este că fiecare cuplu se confruntă cu situații financiare unice, iar cel mai important lucru pe care îl pot face pentru a evita discuțiile neplăcute este să discutați deschis și sincer despre bani.

Iată câteva soluții care te vor ajuta să depășești situațiile de conflict financiar din familie.

Stabiliți cheltuielile care îi revin fiecăruia

În orice cuplu se întâmplă că unul dintre parteneri să câștige mai mulți bani decât celălalt. În mod realist, acest lucru înseamnă că își permite să plătească o parte mai mare din cheltuielile casei. O regulă bună și extrem de eficientă este aceea de a împărți cheltuielile lunare din gospodărie în raport direct cu veniturile.

De asemenea, este indicat să vă păstrați conturile separate, însă stabiliti cine plătește telefonul, cine plătește întreținerea si cine plătește facturile. Astfel, luna de luna fiecare își va cunoaște responsabilitățile financiare și nu vor mai apărea discuții pe tema asta.

Nu uită de micile dorințe

Dacă soția își dorește o pereche de pantofi anume sau o geantă de firma, nu trebuie să fie stresată și să se ascundă de tine. De asemenea, dacă tu îți dorești un joc nou sau un gadget mai performant decât actualul, soția nu trebuie să facă din asta un motiv de ceartă. Pasiunile proprii trebuie alimentate, ci nu interzise de partenerul de viață.

Pentru că totul să decurgă în mod echitabil, stabiliți împreună o suma de bani pe care fiecare dintre voi o poate cheltui pe luna pentru îndeplinirea propriilor dorințe. Nu uită că suma trebuie să fie aceeași pentru amândoi, fără diferențiere.

Accesează un credit cu buletinul atunci când ai nevoie

Știi deja că în viață apar tot felul de situații neprevăzute care necesită o suma de bani. Fie că ne referim la o intervenție medicală, la repararea mașinii sau trebuie să mergi la nuntă, fiecare situație de acest gen necesită bani. De asemenea, situațiile neprevăzute sunt stresante și te scot din zona ta de confort, ceea ce duce la stări de nervozitate accentuate. Astfel, pentru a evita situațiile de acest gen și pentru a rezolva problemele nou apărute apelează la un credit online rapid de la Best Credit.

În final îți mai spunem că orice situație are o rezolvare, chiar și cele financiare. Comunicarea sinceră și directă reprezintă baza unei relații reușite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...