Cum rămânem conectați cu Dumnezeu? Orice creștin trăiește cu anxietatea că ar putea pierde contactul cu divinitatea sau că ar putea să neglijeze relația construită cu Cel de sus. Mulți cred că este complicat să mențină o relație cu ceva ce de multe ori pare să nu existe. Pare să nu fie reciproc.
Lev Tolstoi, despre Dumnezeu
”N-aș vrea să mor fără să exprim ce simt și înțeleg acum cu toată claritatea. E caraghios că scriu la sfârșitul vieții un adevăr cunoscut de toată lumea, iar adevărul acesta cum îl înțeleg eu acum, sau mai degrabă cum îl simt, îmi pare absolut nou. Adevărul e că trebuie să-i iubim pe toți și să ne clădim viața așa încât să-i putem iubi pe toți. Aș vrea să scriu o astfel de lege a lui Dumnezeu pentru copii. (…) Nu trebuie să ne închipuim că e nevoie ca viața oamenilor religioși să fie copleșiti de grija susținerii religiozității și că ea trebuie să fie plicticoasă, închinată unei activități abstracte. Dimpotrivă, viața oamenilor care au un temei religios nu poate să nu fie plină de bucurie complet liberă de preocuparea pentru religiozitatea lor.” (Despre Dumnezeu și om, Lev Tolstoi)
Cum rămânem conectați cu Dumnezeu?
În emisiunea ”Din cărțile lumii” cu Evelina Bevis, invitatul permanent Cornel Dărvășan, teolog, răspunde la această întrebare:
”Printr-o atitudine a inimii care conștientizează prezența divină la trezire. Trebuie să îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a trezit, să intrăm în comuniune cu El prin cuvântul Lui. Cei care au copii știu lucrul acesta. Când ai un copil, e legat de tine, de sufletul tău. Nu poți niciodată să mai fii fără el. Nu poți să îl dai la vecini ca pe o pisică 2-3 zile că pleci la mare. Este ceva care rămâne acolo în tine. Așa trebuie să ne raportăm și mai adânc la Dumnezeu care este Tatăl nostru.”
Aici poți vedea întreaga emisiune: