miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Articole Cum putem transforma sistemul imunitar în aliatul nostru?

Cum putem transforma sistemul imunitar în aliatul nostru?

Toamna poate fi sinonimă și cu sezonul răcelilor. De ce? Deoarece în general nu știm cum ne putem proteja de eventualii viruși care vin odată cu acest anotimp.

Cum ne putem proteja și susține sistemul imunitar, astfel încât acesta să devină aliatul nostru în fața diverselor potențiale afecțiuni? Ce ar fi indicat să consumăm în această perioadă? Cum ne putem asigura necesarul de vitamine?

Iată câteva sfaturi utile care te pot ajuta să depășești această perioadă abundentă în viroze și răceli:

Consumă proteine sănătoase care susțin funcționarea celulelor albe din sânge

proteine

Institutul Național de Sănătate constată că zincul este un mineral abundent în carne precum păsările de curte, carnea de vită și mielul. Acesta funcționează bine cu proteinele găsite în carne, pentru a întări sistemul imunitar.

Fie că îți iei proteinele din carne slabă sau din opțiuni vegane sau vegetariene, cum ar fi tempeh sau tofu, asigură-te că le consumi constant.

Știai că magneziul din ciocolata neagră poate întări anticorpii?

ciocolata

Poate cea mai dulce surpriză din această listă?

Ciocolata neagră care conține între 70% și 85% cacao vine cu aproximativ 65 de miligrame de magneziu pe uncie, notează Departamentul Agriculturii din SUA. Valoarea zilnică recomandată de magneziu este de 420 mg, deci 1 oz oferă aproximativ 15% din necesar. Reține că este un răsfăț de care nu trebuie să abuzezi, deoarece este destul de calorică. 

Citricele și verdețurile cu frunze oferă vitamina C, un nutrient cheie pentru imunitate

citrice

Alimentele cu vitamina C includ portocale, lămâi, căpșuni, afine, roșii, broccoli, verdețuri și ardei gras. Pentru a ajuta la păstrarea vitaminei C în alimente, savureaz-o crudă atunci când este posibil.

Vitamina C este sensibilă la căldură, astfel încât gătitul poate reduce cantitatea de nutrienți pe care corpul o poate lua.

Nucile și semințele furnizează vitamina E, seleniu și magneziu care susțin imunitatea

nuci si seminte

Pentru o gustare sățioasă, care este, de asemenea, un ajutor important pentru sistemul imunitar, apelează la o mână de nuci sau semințe.

Nu numai că au magneziu, dar sunt și bogate în vitamina E, un antioxidant care a demonstrat că îmbunătățește capacitatea organismului de a lupta împotriva bacteriilor și virușilor.

Usturoiul și ceapa au proprietăți antivirale însemnate

ceapa si usturoi

Usturoiul are acel miros distinctiv din cauza compușilor de sulf. Chiar dacă poate nu îți place aroma, reține că oferă beneficii protectoare sănătății și răspunsului imunitar.

Asta pentru că atunci când usturoiul este zdrobit sau tocat, acesta produce alicină, lucru pe care cercetările anterioare l-au evidențiat pentru proprietățile sale antivirale și antibacteriene.

2 COMENTARII

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...