8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Cum putem să avem mai mult timp liber?

Cum putem să avem mai mult timp liber?

Cum putem să avem mai mult timp liber? Cu toții apreciem o pauză mai lungă sau mai mult timp pentru activitățile noastre preferate. De multe ori însă ne resemnăm cu gândul că viața așa este și nu o putem schimba. Experții doc.ro ne ajută să ne facem timp însă și pentru activitățile care ne produc bucurie și liniște.

Cum petreci timpul în prezent poate dicta valoarea timpului liber

Pentru a-ți optimiza managementul timpului, mai întâi trebuie să vezi ce anume faci pe parcursul zilelor. Încearcă să notezi timp de o săptămână care-ți sunt activitățile zilnice. Asta te va ajuta:

  • Să stabilești cât de multe poți realiza într-o zi.
  • Să identifici urgențele
  • Să te concentrezi pe activitățile care chiar merită timpul alocat

Pe măsură ce efectuezi acest exercițiu al timpului, va deveni destul de clar cât de mult timp petreci purtând conversații sau făcând activități neproductive. Acest exercițiu te poate ajuta, de asemenea, să determini momentul din zi în care ești cel mai productiv.

Prioritizează cu înțelepciune

Prioritizarea este cheia pentru gestionarea de succes a timpului atât la locul de muncă, cât și acasă. Începe prin a elimina sarcinile pe care nu ar trebui să le îndeplinești în primul rând. Apoi identifică trei sau patru sarcini mai importante.

Evaluează-ți lista de sarcini și asigură-te că ai organizat-o în funcție de importanța unei sarcini, mai degrabă decât de urgența acesteia. Responsabilitățile importante te vor ajuta în atingerea obiectivelor, în timp ce responsabilitățile urgente necesită atenție imediată și sunt asociate cu atingerea obiectivelor altcuiva.

Pregătește seara o listă cu ce ai de făcut a doua zi

În fiecare seară, înainte să te bagi în pat, recapitulează timp de 5 minute ce lucruri ai în plan pentru a doua zi. Trece pe lista tot, chiar și cele mai mici activități, cum ar fi plata unei facturi sau un mesaj de „La mulți ani”. Așa te vei asigura că nu uiți nimic.

În plus, dacă observi că lista este prea lungă și nu vei reuși să faci un anumit lucru, îl poți reprograma din timp, fără să intri în panică a doua zi. Când vei începe ziua dimineața vei știi deja ce ai de făcut și vei putea porni cu energie.ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]