duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Cum putem preveni diabetul?

Cum putem preveni diabetul?

Cum putem preveni diabetul? Persoanele care au consumat două porții de fructe pe zi au avut un risc cu 36% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 în decurs de cinci ani, potrivit unui studiu publicat în iunie în revista Societății de Endocrinologie Clinică și Metabolism, conform doc.ro.

Doar fructele întregi și-au dovedit beneficiile

Dr. Bondonno și coautorii studiului au analizat datele de la 7.675 de persoane care participă la Studiul australian al diabetului, obezității și stilului de viață al Baker Heart and Diabetes Institute. Acesta este cel mai mare studiu longitudinal australian bazat pe populație. Constatările indică faptul că doar fructele întregi au redus riscul participanților de a dezvolta diabet. Sucul de fructe nu a avut un efect pozitiv.

Studiul a constatat, de asemenea, o corelație între aportul de fructe și markerii sensibilității la insulină. Ceea ce înseamnă că cei care au consumat mai mult fructe au fost nevoiți să producă mai puțină insulină. Pentru a scădea nivelul glicemiei. Acest lucru este important, deoarece „nivelurile ridicate de insulină circulantă pot deteriora vasele de sânge și sunt legate nu numai de diabet. Ci și de hipertensiune arterială, obezitate și boli de inimă”, spune Bondonno.

Fructele pot ajuta singure la prevenția diabetului de tip 2?

Bondonno a subliniat că studiul este observațional.

„Ceea ce înseamnă că trebuie să fim atenți la modul în care interpretăm aceste descoperiri”, spune ea.

„În timp ce am încercat să controlăm acest lucru în interpretarea noastră statistică, persoanele care au consumat mai multe fructe au avut, de asemenea, tendința de a avea o dietă și un stil de viață mai sănătos în general”.

Cu alte cuvinte, este dificil să se considere fructele ca singurul motiv pentru care unii participanți au avut șanse mai mici de a dezvolta diabet de tip 2.

Cercetătorii s-au concentrat doar pe cele mai frecvent consumate fructe: mere, banane și portocale. Asta nu înseamnă că ar trebui să trecem cu vederea alte opțiuni.

„Având în vedere că fructele diferite conțin substanțe nutritive și fitochimice diferite, iar acești nutrienți și fitochimicale funcționează în diferite moduri pentru a vă menține sănătos, varietatea este esențială”, spune Bondonno.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...