8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Cum putem învăța să fim fericiți?

Cum putem învăța să fim fericiți?

Fericirea trebuie să fie o prioritate în viața oricărei persoane. Din păcate, studiile arată contrariul, oamenii uitând faptul că fericirea este un “buchet” de resurse.

 

În platoul A7TV au fost invitați Sorin Lucaci și Andreea Puiu– psihologi, pentru a explica ce înseamnă cu adevărat să fim fericiți, dacă succesul garantează automat fericirea și prin ce moduri se poate obține aceasta!

 

Sursa Google

Ce este fericirea?

 

Potrivit psihologilor, cei care simt mai multe sentimente pozitive în viața lor sunt aceia care au legături mai strânse cu membrii familiei sau cu prietenii.

De asemenea, persoanele optimiste și cele care au o stimă de sine mai ridicată, au mai multe șanse de a fi fericiți.

Andreea Puiu declară că fericirea trebuie trăită în prezent:

’’Am auzit multe persoane care spun că vor fi fericiți când vor avea o mașină, o familie, o casă sau un copil.

Este foarte important să-i învățăm pe copii că pentru fericire coordonatele sunt aici și acum! Iar AICI și ACUM este potențialul de schimbare- fericirea nu înseamnă că nu este cazul să ne schimbăm, ci din contră, înseamnă să știm să investim în propria noastră schimbare!”, spune psihologul.

 

Ce este regula celor 20 de secunde?

 

“Această regulă înseamnă capacitatea noastră de a converti negativul în pozitiv. De multe ori, o schimbare de 20 de secunde contează foarte mult în viața noastră, iar tot ce ne înconjoară este o sugestie de fericire.

Este important să vedem că și un procent de 1% de fericire contează foarte mult, deoarece noi putem să intervenim doar 40% în propria noastră fericire. Tot ce  facem trebuie să fie făcut  cu compasiune de sine”, adaugă acesta.

 

Fericirea se învață?

 

Cu toții dorim să aflăm secretul fericirii. Dar oare există un secret? Întrebat în emisiunea “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan, psihologul Andreea Puiu răspunde:

 

”Nu există un secret. Există doar alegerea de a fi fericit sau nu. Este o diferență între verbele “a avea”- unde societatea îți insuflă spiritul de competivitate, prin care înțelegem că vom obține fericirea doar dacă avem succes, pe când ”a fi” se rezumă la relațiile cu oamenii din jurul nostru, care sunt cu adevărat generatoare de fericire”

 

Fericirea trebuie descoperită. În aparență, toți oamenii sunt fericiți, însă, oare câți se bucură cu adevărat din micile plăceri ale vieții?

Un studiu arată că, din exterior, doar 10% ne putem da seama de sentimentele unui om. Este necesar să vedem partea plină a paharului, oricât de gol ar fi acesta.

 ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]