8.5 C
București
vineri, 20 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Cum prezintă televiziunile rusești invazia din Ucraina?

Cum prezintă televiziunile rusești invazia din Ucraina?

Invazia din Ucraina este prezentată, de cele mai multe canale TV ruseşti, ca o măsură necesară de autoapărare, îndreptată exclusiv împotriva armatei ucrainene. Mass-media rusă este controlată, în marea ei majoritate, de stat, declară corespondentul BBC la Moscova Francis Scarr.

Ministerul Apărării din Rusia a emis un cominicat în care se spune că „arme de înaltă precizie” au fost folosite împotriva bazelor militare ucrainene, dar fără nicio ameninţare pentru civili, citează canalele ruse de ştiri.

„Astăzi, Rusia a început o operaţiune militară specială menită să-i protejeze pe oamenii care în ultimii opt ani au fost supuşi abuzurilor şi genocidului de către regimul de la Kiev”, a început buletinul de ştiri de joi, canalul oficial Rossiya 1.

Mai multe televiziuni de ştiri au prezentat reacţii ale cetăţenilor din regiunile din estul Ucrainei, aflate sub controlul rebelilor, care se arătau încântaţi de ceea ce se întâmpla.

„Este magnific. Nu există alte cuvinte pentru a descrie”, a declarat un bărbat din Doneţk pentru Rossiya 24, în timp ce o femeie a spus „Sunt foarte fericită. Am aşteptat opt ​​ani pentru asta”. 

Autorităţile ruse au îndrumat cetăţenii să nu participe la protestele împotriva războiului.

„În legătură cu răspândirea apelurilor de participare la revolte şi mitinguri legate de situaţia tensionată a politicii externe”, Comitetul pentru Investigaţii al Rusiei a avertizat împotriva „consecinţelor juridice negative ale acestor acţiuni, care includ urmărirea penală şi până la răspunderea penală”.

„Trebuie amintit că deţinerea unui cazier penal are consecinţe negative şi lasă o amprentă asupra viitorului persoanei”, a adăugat Comitetul de Investigaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Noi metode de manipulare prin fake-news lansate de Rusia

Propaganda pro-rusă susține, la câteva săptămâni de la începutul războiul, că președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a sinucis, ca parte a unui efort agresiv de...

Maia Sandu laudă inițiativa lui Emmanuel Macron de crearea a unei ”Comunități Politice Europene”

Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, fiind într-o vizită oficială în Franţa, a lăudat iniţiativa omologului francez Emmanuel Macron de creare a unei comunităţi politice europene,...

Liderii G7 ajută Kievul cu 18,4 miliarde de Euro ca sprijin bugetar

Liderii domeniului financiar din grupul G7 sunt de acord să ajute Ucraina cu 18,4 miliarde de dolari și spun că sunt pregătiți să sprijine...

Vasile Dîncu: ”Sper să depăşim 30% pentru înzestrare, pentru că ăsta este lucrul de care avem cea mai mare nevoie”

Pentru că războiul din Ucraina nu pare să aibă sfârșit, NATO își sporește prezența, din ce în ce mai numeroasă, pe frontul estic, pentru...