8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Cum prevenim îmbătrânirea prematură a pielii?

Cum prevenim îmbătrânirea prematură a pielii?

Cum prevenim îmbătrânirea prematură a pielii? Pielea este factorul de definire a tinereții și frumuseții. Nimeni nu dorește să îmbătrânească cum nimeni nu este doritor să arate ca un bătrân.

Oamenii au încercat de-a lungul timpului și încă nu au încetat din a încerca să se mențină tineri. Să găsească elixirul tinereții. Să amâne pe cât posibil finalul oricărei ființe de pe această planetă.

De la cure și saloane de înfrumusețare, la produse de make-up și operații estetice, toate au fost încercate și parcă niciuna nu are rezultatul dorit.

Ce este îmbătrânirea?

Îmbătrânirea este o slăbire naturală a facultăților fizice și psihice cauzate de înaintarea în vârstă. Este un proces continuu și comun tuturor ființelor. El privește toate structurile organismului: moleculele, celulele, țesuturile și organele specializate.

Există totuși o modalitate de păstrare a pielii cât mai netedă?

Răspunsul pe scurt este nu. Totuși există modalități prin care se pot amâna semnele îmbătrânirii.

În emisiunea ”Mens Sana” cu Consuela Bălașa, invitata doctor Nico Ferariu explică ce putem face pentru a rămâne cât mai mult timp tineri:

”Cu siguranță voi arăta mult mai bine dacă dieta mea este corespunzătoare, dacă tot ce fac în viață, fac cu măsură. Întotdeauna arată mai bine tenul nefumătorilor decât tenul fumătorilor. Cei care mănâncă pește cu legume (deși este plictisitor) arată mai bine decât tenul celor care fac excese alimentare. Aici intră și consumul de alcool.

Tot ce înseamnă moderație o să mă ajute cât mai bine un timp îndelungat. Bineînțeles dacă mă ajută un pic și genetica pe care am moștenit-o, o să fiu mai tânăr, mai proaspăt, mai luminos.

Totodată este foarte important să fii bucuros.”

Trecutul este în trecut, prezentul este în prezent

O privire constantă în trecut și nemulțumirea din cauza faptului că totul putea fi altfel, nu fac decât să apropie procesul de îmbătrânire cu o viteză mare.

Scriitorul André Maurois spune: “Există mai multe moduri de a îmbătrâni în mod neplăcut. Cel mai rău dintre ele este să încerci să întorci ceea ce nu mai poate fi schimbat.”

Aici poți vedea întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]