Cum potolim pofta de sărat? Deși sarea în bucate este recomandată pentru sănătatea noastră, uneori pofta ne împinge să depășim cantitatea recomandată. Atunci recurgem la diverse snacks-uri care depășesc doza de sare folositoare pentru corp. Astfel apar probleme, începând cu avertizările în urma analizelor de sânge. Experții doc.ro ne ajută să învățăm trucuri prin care putem să potolim această poftă.
Aproape fiecare persoană se luptă ori cu pofta de dulce, ori cu pofta de sărat. Sau chiar cu ambele în funcție de anumite dezechilibre din organism. În general, dacă ai o alimentație echilibrată, compusă din ingrediente naturale și hrănitoare, acestea îți aduc toți nutrienții de care ai nevoie și poftele sunt mult reduse. Totuși, sunt anumite situații în care chiar și oamenii care mănâncă sănătos pot resimți unele pofte.
Iată câteva alimente care ne pot ajuta să depășim această poftă în mod sănătos:
- Alune de pădure: 10 alune îți oferă proteinele necesare pentru a scăpa de senzația de foame și de poftă de sărat, dar nu au mai mult de 100 de calorii.
- Ou fiert: 1 ou mare, fiert, nu depășeste 80 de calorii.
- Cartof copt: un cartof copt de 100 g, asezonat cu ierburi aromatice, te va face să îți treacă pofta de sărat.
- Migdale: 10 migdale crude intră pe lista de gustări sănătoase și vin la pachet cu mai puțin de 100 de calorii.
- Cartofi dulci pai: dacă îți e poftă de cartofi prăjiți, curăță un cartof dulce de 100 g, taie-l în felii, masează-l cu puțină sare și condimente după preferințe și pune-l într-o tavă la cuptor preț de 10 minute, la o temperatură de 220 de grade Celsius.
Cum prevenim pofta de sărat?
Dacă ești obișnuit să decizi ce mănânci în momentul în care ți se face foame, este foarte ușor să cazi în capcana de a mânca nesănătos. Alimente care ori nu te satură, ori te fac să vrei să consumi mai multe grăsimi, sare și zahăr. Planificarea meselor nu numai că îți oferă un controlul asupra ingredientelor din care sunt alcătuite mesele tale. Dar te ajută și să ții poftele sub control.