8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Familie Cum poți scăpa rapid și eficient de rozătoare?

Cum poți scăpa rapid și eficient de rozătoare?

Șoarecii și șobolanii sunt două specii de rozătoare invazive, ce pot purta numeroase boli și care pot provoca numeroase distrugeri. Aceste două specii s-au înmulțit direct proporțional cu modul în care s-au dezvoltat așezările umane și în unele locuri populația lor a scăpat de sub control. În fiecare ecosistem este bine să existe un echilibru, deoarece fiecare vietate are un rol bine stabilit. Problema apare în momentul în care rozătoarele se înmulțesc necontrolat și reprezintă un pericol pentru oameni și pentru celelalte specii.

 

În mod ideal, populația de șoareci și de șobolani este ținută sub control de către pisici, chiar și când vine vorba despre orașe. Însă, în ultimii ani, din cauza acoperirii gurilor de aerisire din subsolurile blocurilor (în special în blocurile vechi), pisicile nu au mai putut prinde rozătoare.

Astfel, este necesară intervenția omului pentru a îndepărta șoarecii și șobolanii. Aceștia nu doar produc pagube materiale, ci sunt și purtători de boli, unele dintre ele fiind fatale pentru oameni și animale. Șobolanii și șoarecii pot transmite Hantavirus (un virus ce se poate transmite și prin inhalare și netratat poate provoca o boală ce are o rată de mortalitate de 38%), Leptospiroza, Coriomeningita Limfocitara, Salmonella și multe altele. Unele boli se pot transmite doar prin mușcătură, însă trebuie să știi că majoritatea se transmit prin atingerea unor obiecte contaminate de către șoareci și șobolani, fără să îți dai seama sau prin inhalarea particulelor de praf cu urină sau fecale de rozătoare.

Dacă te confrunți cu rozătoare nedorite și nu știi cum să scapi de ele în mod eficient, cel mai bine este să folosești capcane rozatoare de la FITOMAG. Acestea sunt foarte bune și îți vor permite să scapi de șoarecii sau șobolanii nedoriți într-un timp foarte scurt. Probabil îți aduci aminte din copilărie de clasicele capcane cu momeală. Astăzi, capcanele au evoluat și sunt de mai multe tipuri, după cum poți observa.

Dacă îți dorești o soluție eficientă și care să permită prinderea șoarecilor în viață, îți recomandăm această Capcana autoblocanta soareci Twin Cat. Se poate folosi chiar și în locurile unde sunt copii și animale și în toate locurile unde nu se pot folosi substanțe chimice pentru îndepărtarea dăunătorilor. După ce șoarecii au fost prinși în capcană, pot fi eliberați într-un loc îndepărtat.

Foarte asemănătoare este și capcana Prinde-i!, capcană șobolani. Aceasta permite prinderea șobolanilor și apoi eliberarea lor într-un loc unde nu mai pot intra în contact cu oamenii. Se folosește împreună cu o momeală, iar în momentul în care șobolanul intră, se va declanșa sistemul de închidere a capcanei. Este foarte eficientă.

Așadar, dacă te confrunți cu șoareci și șobolani și nu știi ce să mai faci pentru a scăpa de ei, îți recomandăm să încerci prima dată o astfel de capcană. Cu siguranță va funcționa și te va scuti de sume importante pe care le-ai plăti pentru o deratizare. Și nu uita că rozătoarele sunt periculoase, așa că acționează din timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...