Cum poți obține tot ce îți dorești în viață? Succesul reprezintă fericirea omului. Această fericire este dobândită în mod unic la fiecare persoană deoarece fiecare are o listă de condiții pentru găsirea ei. Este nevoie de asemenea și de un anumit tip de gândire pentru ca să fim fericiți.
Programarea neuro-lingvistică
Programarea neuro-lingvistică (acronim în română: PNL, acronim internațional: NLP, după denumirea din engleză: Neuro-linguistic programming) este un ansamblu nevalidat empiric și pseudoștiințific de cunoștințe și practici din domeniul psihologiei, creat de Richard Bandler și John Grinder în California, Statele Unite, în anii 1970. Creatorii săi pretind o conexiune dintre procesele neurologice (neuro-), limbă (lingvistic) și modele de comportament învățate prin experiență (programare). Acestea pot fi modificate pentru a atinge țeluri specifice în viață.
NLP poate fi definită ca „studiul structurii trăirilor subiective“, având ca obiect de studiu descoperirea (elicitarea) și modificarea structurilor („programelor“) care iau naștere din interacțiunea complexă dintre creier/sistem nervos („neuro“), limbaj („lingvistic“) și mediul înconjurător. Demersul lui Bandler și Grinder a fost îndreptat spre găsirea răspunsurilor la întrebarea cum anume funcționează oamenii și mai puțin la cea privitoare la cauza comportamentului uman. De aceea orientarea acestei metode este pe soluție și pe proces.
În esența ei, NLP desemnează o atitudine de curiozitate, pasiune și dedicare în studiul comportamentului uman și al modalităților de îmbunătățire al lui.
Cum poți obține tot ce îți dorești în viață?
În emisiunea ”Fresh Acces” cu Anisa Săndulache, invitatul Cristi Lazăr, formator Metoda Silva, răspunde la această întrebare:
”Toți ne naștem cu tot potențialul. Și genetic de la părinți dar și extragenetic sau cosmogenetic. În funcție de ce gene activăm în viața noastră prin felul în care gândim, ne comportăm, mediul în care stăm. Felul nostru de a gândi începând cu gândirea și terminând cu cela mai mărunte lucruri pe care le facem ca fiind obiceiuri. Acelea determină ce gene se activează.”
Aici poți urmări întreaga emisiune: