8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Familie Cum pot fi eliminate spasmele musculare?

Cum pot fi eliminate spasmele musculare?

Corpul uman posedă nu mai puțin de 639 de mușchi alcătuiți din fibre elastice. Mușchii se contractă și decontractă făcând posibilă mișcarea. Când stăm în picioare utilizăm 300 de mușchi, doar pentru a ne menține echilibrul.

Știați că pentru a face un singur pas intră în acțiune 200 de mușchi? Cum în medie o persoană face 10 mii de pași zilnic, cei 200 de mușchi au de lucru serios.

Este mai ușor să zâmbim decât să fim supărați. Pentru a zâmbi punem în mișcare doar 17 mușchi, iar ca să ne încruntăm avem nevoie de 43 de mușchi.

Cârceii localizați la nivelul mușchilor gambei ori ai labei piciorului sau spasmele oculare intră în categoria crampelor musculare. Acestea sunt niște contracții involuntare ale mușchilor și au drept cauză de cele mai multe ori deshidratarea, oboseala, circulația sangvină inadecvată sau compresia nervoasă.

În emisiunea ”Mens Sana” cu Consuela Bălașa, doctorul Elena Țambrea, medic nutriționist, oferă mai multe informații despre cum putem să evităm neplăcerea provocată de aceste spasme musculare.

”Cea mai des întâlnită cauză pentru cârceii, popular denumiți în acest fel, este deficitul de minerale sau de săruri.

Aceasta poate să aibă mai multe cauze.

Acest deficit poate apărea în urma unui antrenament intens în care am transpirat și am pierdut multe lichide.

Poate să fie o carență apărută în timp deoarece nu mâncăm ceea ce trebuie sau nu luăm suplimente așa cum ar trebui, adaptate vârstei domeniului de activitate și perioadei din an. Sau poate fi o condiție de sine stătătoare.”

Ce soluții există pentru prevenirea sau eliminarea crampelor musculare?

 

”Crampele musculare din timpul activității fizice nu sunt niciodată de trecut cu vederea.

Recomandarea mea ar fi ca în timpul antrenamentelor să punem în apa pe care o bem în timpul antrenamentului, săruri din geluri sau din tablete care sunt solubile în apă.

Genul acesta de suplimente sunt mai ușor de preluat din intestine de către sânge.

Iar pentru restul perioadei ar trebui să discutăm cu cineva să vedem dacă nu cumva avem și nevoie de o administrare zilnică de o tabletă de minerale sau de săruri.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

 


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...