vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Emisiuni Alături de tine Cum pot fi controlați hormonii feminini?

Cum pot fi controlați hormonii feminini?

Hormonii feminini influențează viața de zi cu zi doamnelor. Uneori devin chiar scuza perfectă pentru a descrie un comportament cu care nu suntem de acord. Ludmila Jalo, psiholog și trainer în feminitate, a vorbit despre femei și despre problemele acestora în emisiunea „Alături de tine” cu Alina Ilioi Mureșan.

 

„Hormonii ne fac bine și rău. Noi femeile suntem influențate de glandele endocrine principale: hipofiza și hipotalamusul pe de o parte, pe de alta parte de glandele tiroidiene și de suprarenale și cele mai importante sunt glandele reproductive. Sunt hormonii sexuali.

Hormonul estrogen noua femeilor ne atrage atenția. În perioada Sindromului Premenstrual este în creștere și ne duce către stări depresive, către anumite tulburări psihice de scurta durata, către anxietate, către răutate, către închiderea sufletului nostru, către interiorizat mai multa.

În perioada premenopauza este dimpotrivă în scădere. Și dacă avem grija de acest hormon de baza, ne ajuta sa ținem viata noastră în echilibru, sa înflorim, nu sa ne ofilim.”

Însă există trucuri prin care producția de hormoni poate fi controlată și îmbunătățită:sport și alimentație.

„Grăsimile sănătoase din uleiul de cocos, nucile care trebuie puse de cu seara la înmuiat cu un strop de soare, sa își deschidă toți nutrienții, proteina de care fuge toată lumea, dar se poate alege proteina vegetală din leguminoase: fasole, linte, quinoa sau proteina animală: oul, peștele și categoric, legume cu antioxidanți, semințele de in, iar la condimente scorțișoara și turmericul”

Pentru mai multe detalii despre cum pot face hormonii viața mai frumoasă, în link-ul de mai jos:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...