8.5 C
București
marți, 29 septembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Cum pot copiii să învețe prin joc

Cum pot copiii să învețe prin joc

Vacanța de vară nu este în special despre lecții. Este despre joacă, aer liber și distracție. Da, și despre lecții, dar transmise în așa fel încât totul să pară o joacă, nu o obligație.

Copiii pot asimila o mulțime de cunoștințe, dacă li se transmite ideea că regulile fac parte din joc, iar atenția și competiția trebuie să fie la limite maxime.

Așa a fot cel mai frumos program al verii, desfășurat în aer liber, într-un mic parc dintre blocuri, în sectorul 5.

”Filme, fete și băieți, melodii sau cântăreți”, dedicat copiilor dar și familiilor acestora, a transformat Parcul Humulești într-un centru al distracției, răsunând de râsete zglobii în fiecare dimineață, timp de o săptămână, la finalul lunii iulie, pentru ca apoi, în fiecare sâmbătă seara, familii întregi să participe la spectacolele în aer liber, încheiate cu câte un film de excepție.

În cadrul atelierelor educative, copiii au aflat de ce și cum trebuie să mănânce sănătos, fără zahăr și fără prea multă sare.

Au găsit explicații la scenele de cascadorie și cum se fac machiajele speciale din filme ori desenele animate și filmele de animație.

Au jucat roluri de mici actori și au vorbit tot ce au vrut cu echipajele de pe salvările care le-au vegheat jocul, asigurate de Serviciul de Ambulanță București – Ilfov.

Totul s-a desfășurat sub forma unor jocuri, dar cea mai serioasă a fost joaca.

”Școala de joacă” i-a învățat tot felul de întreceri simpatice, pe care să le încerce când ies în gașcă, pe-afară, fără telefoane și fără alte ecrane.

Ba a fost chiar și întrecere între magii: jucăriile plimbărețe prin tot felul de cutii ale lui Magitot versus păpușile vorbitoare ale ventrilocului Crina Zvobodă, cunoscută și sub numele de Crina Bulina.

Iar pentru ca părinții și bunicii să nu se declare discriminați, au fost și ei invitați, în fiecare sâmbătă seara, la concerte și filme în aer liber, bineînțeles însoțiți de copii.

Și uite-așa, zi de vară până-n seară, povestea copilăriei a fost repusă în drepturile ei: joaca în aer liber.

Programul ”Filme, fete și băieți, melodii sau cântăreți” a fost finanțat de Primăria Sector 5, prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”, menit să ofere publicului momente de relaxare în aer liber, într-o perioadă dominată de probleme și restricții.

Toate măsurile de protecție față de răspândirea virusului SARS Cov 2 au fost respectate, iar accesul la evenimentele programului a fost gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Slovacia și Cehia se pregătesc pentru revenirea la starea de urgență

În această săptămână, Slovacia şi Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgență pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat, luni, premierii...

Ce se va întâmpla, la iarnă, cu căldura și apa caldă în București?

Nicușor Dan, noul primar ales al Bucureștiului, a declarat, luni seară, că administrația bucureșteană va asigura stocuri pentru avariile “foarte, foarte multe” care vor...

Incendiile din California mistuie tot în calea lor. Trei noi victime și peste 50.000 oameni evacuați

Noi victime în nordul Californiei din cauza incendiilor - trei persoane au murit, iar peste 50.000 au fost evacuate după ce vântul puternic a...

29 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua Mondială a inimii - În calendarul zilelor internaţionale, 29 septembrie este dedicată inimii. Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în lume. Anual, acestea fac...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?