sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Articole Economic Cum poate fi vacanța în Italia un real succes?

Cum poate fi vacanța în Italia un real succes?

Cum poate fi vacanța în Italia un real succes? Indiferent de anotimp, țara preferată a românilor este Italia, însă în topul orașelor lor preferate este, surprinzător, nu unul italian, ci Londra, arată datele de la compania de travel-tech Kiwi.com.

Principalele 5 orașe și țări favorite rămân aceleași pe toată durata anului, însă își schimbă pozițiile în funcție de sezon. De asemenea, în jur de o treime dintre românii care și-au rezervat bilete le-au achiziționat cu 21 și până la 60 de zile înainte de data plecării. Zborurile rezervate de români pe Kiwi.com sunt până la data de 2 noiembrie 2023, pentru călătorii între 1 decembrie 2022 și 1 decembrie 2023.

Cum poate fi vacanța în Italia un real succes?

Plănuiești o vacanță plină de aventură, cultură și plimbări către fiecare colțișor al Italiei. Ai deja o listă cu obiective turistice pe care nu vrei să le ratezi, zone în care îți dorești din tot sufletul să ajungi sau preparate tradiționale pe care ești curios să le încerci. Poți avea o vacanță de vis, însă ține cont de câteva lucruri atunci când pui la cale itinerariul pentru o vacanță în Italia.

1. Italia este o țară cu o cultură încărcată, însă nu plănui să pornești într-un tur al muzeelor lunea, pentru că ai cele mai multe șanse să nu găsești nimic deschis. Plănuiește-ți vacanță astfel încât să ștergi ziua asta din săptămână, pentru că nu vei avea prea multe lucruri de făcut într-o luni.
2. Nu vizita orașele mici între orele 13:00-16:00. Magazinele vor fi închise, iar tu vei avea senzația că ai ajuns într-un loc uitat de lume
3. Încearcă să înveți câteva cuvinte în italiană înainte de călătoria ta. Seamănă pe alocuri cu limba română, deci nu îți va fi deloc greu să reții câteva fraze. Acest truc se va dovedi de mare ajutor în conversațiile tale pentru că italienii nu cunosc foarte bine limba engleza.
4. Demonstrează-le că prețuiești cultura și tradițiile italienești. Poporul italian este unul mândru, care va aprecia interesul tău în tradițiile sale. Astfel, îți vei face mulți prieteni extrem de repede.
5. Vizitează Italia, mai ales Roma, în timpul Săptămânii Culturii. Vei avea parte de 8 zile în care cele mai multe muzee vor avea intrare liberă. Vei economisi mulți bani și vei avea parte de o experiență culturală pe cinste!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...