8.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Sănătate Cum poate fi tratată obezitatea?

Cum poate fi tratată obezitatea?

Cum poate fi tratată obezitatea? Cum putem preveni o astfel de patogie? Este până la urmă periculos să fii obez? În SUA aceasta este o pandemie care se răsfrânge chiar și în Europa. Din ce în ce mai mulți oameni, din lipsa timpului, merg către fast food pentru a-și suplini nevoile de subzistență.

Ce este obezitatea?

Conform doc.ro, obezitatea reprezintă o afecțiune medicală de nutriție și metabolism, care se manifestă printr-o creștere cu peste 25% a greutății normale. Aceasta poate fi cauzată atât de o alimentație excesivă (exogena), cât și de tulburări ale glandelor endocrine (endogenă).

Excesul de greutate și obezitatea sunt definite ca acumulare anormală sau excesivă de grăsime care prezintă un risc pentru sănătate. Un indice de masă corporală (IMC) peste 25 este considerat supraponderal, iar peste 30 este obez.

Indicele de masă corporală (IMC) este un indicator, o măsurare a grăsimii din organism, bazată pe greutate în raport cu înălțimea.
Obezitatea crește riscul de afecțiuni precum diabetul de tip 2, afecțiuni cardiovasculare și chiar cancer, de aceea este important să nu fie neglijată și să fie combătută cât mai rapid. În cazuri grave, obezitatea poate cauza complicații fatale.

Iată 3 sfaturi prin care poți trata obezitatea!

  1. Dieta alimentară este prima care trebuie modificată pentru a scădea în greutate. Pacientul va fi învățat de medic ce, cum și când să mănânce. Acesta va renunța la alimentele nesănătoase, bogate în grăsimi și zaharuri, dar va reduce totodată și aportul caloric, astfel încât kilogramele în plus să fie eliminate treptat.
  2. Tratamentele naturiste pot susține pacientul care suferă de obezitate în încercarea sa de a elimina kilogramele în plus. Acesta nu poate însă să înlocuiască regimul alimentar și sportul.
  3. Exercițiile fizice regulate sunt, de asemenea, esențiale în încercarea pacientului obez de a slăbi. Caloriile arse în timpul practicării sportului accelerează scăderea în greutate, în timp ce hormonii eliberați în creier în timpul exercițiilor fizice combat stările depresive și îmbunătățesc stima de sine.

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]