marți, septembrie 26, 2023
Acasă Emisiuni Dă sens vieții Cum ne schimbă social media gândirea, valorile și stilul de viață?

Cum ne schimbă social media gândirea, valorile și stilul de viață?

Cum ne schimbă social media gândirea, valorile și stilul de viață? Societatea contemporană este invadată în prezent de o cantitate mare de informații în toate domeniile. Acest lucru a făcut ca ființa umană să își schimbe gândirea, valorile și comportamentul. În timp, societatea s-a dezvoltat datorită noilor rezultate științifice și datorită evoluției noilor tehnologii.

Cu toate că tehnologia aduce multe beneficii și avantaje, Albert Einstein ne atrăgea atenția spunând: ,,Mi-e teamă de ziua în care tehnologia va fi mai importantă ca relațiile interumane. În lume va exista o generație de idioți!”

Despre social media

În zilele noastre, folosim foarte des termenul „social media” pentru a descrie ceea ce postăm pe site-uri și aplicații precum Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat și alte platforme de socializare. Prin urmare, social media poate fi definită ca fiind platforme bazate pe web care permit utilizatorilor să comunice unii cu alții.

Cu toate acestea, atunci când folosim termenul pentru a descrie un site precum Facebook, și un site precum Digg, un site precum Wikipedia și chiar un site precum I Can Has Cheezburger, acesta devine mai confuz. Ce este mai exact social media și cum funcționează?

Deoarece expresia este atât de largă, ea poate fi aplicată practic oricărui site web de pe internet în zilele noastre. Este posibil?

Unele persoane au o înțelegere mai limitată a social media, asociind-o cu rețelele de socializare (Facebook, Twitter etc.). Alții nu sunt de acord cu includerea blogurilor în categoria social media.

Cum ne schimbă social media gândirea, valorile și stilul de viață?

În emisiunea ”Dă sens vieții” cu realizatorul Ionică Herlea, invitații domnul George Colang care este Lector universitar, doctor în filozofie și autor și doamna Elena Dobre care este psihoterapeut sistemic de familie, de cuplu și de copil, răspund la această întrebare.

Te invităm să urmărești emisiunea:

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...