8.5 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Cum ne putem dezvolta intelectual?

Cum ne putem dezvolta intelectual?

Invitatul emisiunii “Alături de tine”, psihologul Sorin Lucaci, ne-a vorbit despre cum putem să ne dezvoltăm din punct de vedere intelectual și care sunt metodele prin care putem face acest lucru.

În primul rând, dezvoltarea intelectuală vine din educația primită, în copilărie, de la părinți. Lectura este una dintre cele mai importante metode și, în acest sens, recomandarea invitatului nostru este cartea “Creierul – manual de utilizare” de Marco Magrini.

Cititul ar trebui să devină, pentru fiecare dintre noi, un mod de viață pe care să îl transmitem mai departe.

“Când cei mici văd faptul că părinții au acest obicei al lecturii și le insuflă dragostea de carte copiilor încă din primii ani de viață, asta o să îi ajute foarte mult.

Văzând modelul parental, înainte de culcare sau în vacanțe, acest lucru reprezintă un fel de premisă pentru dezvoltarea echilibrată a copilului”, a spus invitatul.

Chiar dacă în copilărie nu am fost învățați, nici la vârsta de 25-30 de ani nu este prea târziu să deprindem acest obicei al lecturii. Acest lucru ajută foarte mult la funcționarea creierului și avem șansa la o educație mai bună.

De asemenea, pe lângă citit și lectură, ne putem dezvolta funcțiile cognitive ale creierului și prin informația pe care o dobândim în urma unor cursuri de dezvoltare personală, conferințe sau workshopuri.

Deștept versus inteligent

Acest lucru depinde și de coeficientul de inteligență al fiecăruia. Însă, putem să ne ridicăm acest IQ prin învățare, indiferent de vârstă.

Pentru a ne ajuta singuri, putem să facem diverse exerciții, cum ar fi memorarea. Spre exemplu, putem să mergem pe stradă și să încercăm să memorăm numerele de înmatriculare de la mașini.

“Este molipsitor atunci când te înconjori de oameni inteligenți, cultivați și care au un grad înalt de erudiție. Prin discuțiile pe care le ai cu aceste persoane este firesc să te dezvolți intelectual mult mai repede”, a mai precizat Sorin Lucaci.

 

Importanța lecturii în dezvoltarea creierului unui copil:

Un copil, chiar și de câteva luni, care petrecere foarte multe ore în fața telefonului sau a televizorului, poate ajunge la autism virtual. Ca părinți, trebuie să fim atenți să le citim celor mici și să le transmitem iubirea noastră pentru ceea ce facem.

Emisiunea poate fi urmărită și pe canalul nostru de YouTube

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Capitala paralizată! Continuă greva șoferilor STB!

Continuă greva în transportul în comun din Capitală. În această dimineață, ca și ieri, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu,...

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă discută despre situația de la granița dintre Ucraina și Rusia

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta situația de securitate de pe Flancul Estic. Întâlnirea are loc în...

Robert Negoiță: ”Suntem în haos! Nimeni nu știe ce are de făcut!”

Planurile Urbanistice a cinci sectoare din București au fost suspendate la sfârșitul lunii februarie. După negocieri intense, de la dorința primarului de a suspenda...

Lazăr Forrai: ”Uneori nu mâncam mai mult de un cartof fiert pe zi”

La 83 de ani, Lazăr Forrai, teolog și supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial, a fost prezent în platoul emisiunii "Știrea cea bună"...